O decizie a Curţii de Apel Craiova aruncă în aer Consiliul Local Dr. Tr. Severin. Află despre ce este vorba

O decizie a Curţii de Apel Craiova dă peste cap activitatea Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Mai exact, judecătorii au decis că trebuie reluată procedura de validare a consilierilor locali întrucât fără motive certe, s-a refuzat validarea unor aleşi, lucru ce ar fi facilitat crearea unei noi majorităţi şi alegerea altor viceprimari decât cei agreaţi de Alianţa PSD-UNPR, câştigătoare a alegerilor.

Prin decizia definitivă a instanţei de judecată este respins ca nefondat recursul formulat de PNL Mehedinţi, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin şi Daniel Cîrjan şi Virgil Popescu şi obligă autoritatea locală la reluarea procesului de validare a consilierilor. Acum, fiecare interpretează hotărârea după cum l-ar avantaja mai mult. Spre exemplu, liberalii susţin că doar procedura de validare ar trebui reluată, fără anularea hotărârilor adoptate de consilieri până la apariţia acestei decizii:

daniel-cirjan

„Practic, instanţa de judecată a anulat hotărârea numărul 2 şi obligă Consiliul Local să reia procedura de validare. Din punct de vedere juridic, evident că interpretările pot fi multiple, dar pentru a pune în aplicare hotărârea instanţei de judecată, Consiliul Local trebuie să reia din punct de vedere formal, procedura de validare a consilierilor locali şi nimic mai mult. Nu se pune problema anulării altor H.C.L. cum se vehiculează în spaţiul public, mai ales că hotărârea nr. 3 a C.L. prevede ca legală constituirea consiliului local” a declarat pentru descoperamehedinti.ro Daniel Cîrjan, viceprimarul Severinului (PNL).

Pe de altă parte, Narcis Bordea, avocat de profesie şi totodată consilier local PMP, susţine contrariul. În opinia acestuia, decizia instanţei ar atrage după sine anularea tuturor hotărârilor adoptate de consilierii validaţi fără respectarea legii, iar logica este simplă:

Narcis Bordea

„Un medic ar putea profesa dacă nu este doctor sau un avocat- în speţă eu, aş putea profesa dacă nu aş membru în Baroul Mehedinţi?! Aşa se întâmplă şi cu aceste hotărâri de consiliu-fiind date de un consiliu nelegal constituit, ele nu sunt valabile” şi-a susţinut Bordea punctul de vedere.

Pe de altă parte, cel care va tranşa problema va fi prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, cel care nu se grăbeşte încă să dea un verdict până comunicarea oficială a instanţei:

nicolae draghiea

„Doar pe portalul instanţelor am văzut soluţia, nu am niciun document de la Curtea de Apel. În momentul în care ni se va comunica motivarea şi hotărârea, vă asigur că vom lua măsurile în consecinţă. Nu pot să spun dacă este vorba despre reluarea întregului proces de validare, inclusiv hotărârile ulterioare sau numai respectiva,”a precizat Drăghiea.

Aşa că, în acest moment nu se ştie încă ce se va întâmpla pe mai departe cu aceste decizii ale instanţei. Porblema va fi însă tranşată cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

Voica Briceag

14,024 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.