O mehedinţeancă va coordona investiţiile străine în România. Vezi despre cine este vorba

  1. Toate investiţiile străine în România sunt de ieri (n.r. 30.08.2017) coordonate de o mehedinţeancă. Paula Pîrvănescu a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri şi va coordona departamentul de investiţii străine în România. Cu o vastă experienţă în domeniul atragerii de fonduri europene, Paula Pîrvănescu poate reprezenta şansa Mehedinţiului în ceea ce priveşte investiţiile străine care se fac în ţara noastră.

Paula Pîrvănescu este unul dintre experţii recunoscuţi şi cu experinţă din România în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. Este din Mehedinţi, iar din data de 30 august 2017, va coordona activitatea departamentului de investiţii străine în România, department trecut în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Avantajul numirii sale pentru judeţul Mehedinţi constă în faptul că, secretarul de stat cunoaşte foarte bine specificul Mehedinţiului, judeţ deficitar în ceea ce priveşte investiţiile straine, la fel ca toată Oltenia şi alte regiuni din ţară:

„Mă bucur să fiu încă un mehedinţean în Guvernul României şi cu siguranţă voi fi unul care va face diferenţa. Din ce mi-am propus eu ca început de mandat, îmi doresc să avem o strategie din punct de vedere turistic şi o strategie din punct de vedere industrial care să acopere aceste zone. În ceea ce priveşte zona Olteniei cât şi zona Molodovei şi cea de sud a ţării, noastre, acestea sunt descoperite la nivel de investiţii străine. Şomajul este şi el destul de ridicat şi atunci o să încercăm să îndreptăm aceste investiţii către aceste zone” a precizat Paula Pîrvănescu.

Prima discuţie pe care secretarul de stat o va iniţia în Mehedinţi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene va fi legată de reluarea discuţiilor privind înfiinţarea unui parc industrial:

„Cam toţi investitorii străini care vin şi la noi în ţară doresc în primul rând să vină într-un parc industrial. Într-adevăr, în ceea ce priveşte judeţul Mehedinţi nu putem discuta acum despre un parc industrial şi îmi doresc ca până în luna spetembrie să am o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru a vedea cum putem demara această investiţie, astfel încât să fie mult mai simplu de venit investitorilor” a mai adăugat Paula Pîrvănescu.

Ea făcut parte din organizaţia de tineret a PSD Mehedinţi din 1998 până în 2001, iar în 2003-2005 a lucrat alături de Florin Georgescu la departamentul economic al PSD, după care s-a retras în mediul privat.

 

Voica Briceag

10,688 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.