Off road și enduro în munții Mehedințiului, în cadrul proiectului ”7 Minuni din Mehedinți și Borski”, RORS 37

Turismul de nișă în domeniul off road și enduro tinde să devină o ramură importantă a dezvoltării turistice în zona transfrontalieră. Acest tip de turism este pus în valoare și promovat acum și prin intermediul proiectului cu finanțare europeană, care promovează 7 minuni din Mehedinți și Borski. În perioada 28-30 septembrie 2018, Asociația Pro-Mehedinți a organizat, în localitatea Isverna din județul Mehedinți, Conferința de înființare a Asociației Româno-Sârbe de Off-Road și Enduro.

 

Participanții au avut parte de o sesiune de training iar după conferința de presă, s-a organizat, cu sprijinul reprezentaților Geoparcului Platoul Mehedinți, o vizită în teren, un traseu de enduro și off road în munții Mehedințiului la care au participat deopotrivă români și sârbi cu mașini preparate de teren, cu ATV-uri, dar și biciclete de tip mountain bike.

Pentru promovarea unui turism repsonsabil în domeniul off road și enduro este nevoie de identificarea unor trasee omologate și cartografiate pentru ca arealul natural să nu fie pus în pericol, și tocmai acest lucru propune și proiectul.

Proiectul “7 Minuni din Mehedinți și Borski” cod RORS-37 este implementat de asociația Pro Mehedinți în parteneriat cu Organizația Turistică a municipalității Negotin și fundația Bios din Serbia. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Serbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi co-finanţat de statele partenere în Program.

Voica Briceag

4,951 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.