Orașul vechi, orașul nou! Află aici unde este amplasată cea mai inedită expoziție în aer liber

Orașul vechi vs. orașul nou, este un concept de expoziție în aer liber menit să aducă în atenția publicului severinean, dar și a turiștilor, imagini care reflectă istoria acestui loc. În oraș au fost amenajate mai multe spații neconvenționale de expunere a unor imagini reprezentative din istoria acestui loc. Se întâmplă deopotrivă în zona bulevardului I.C. Brătianu, dar și în zona cetății medievale a Severinului:

Zeci de severineni au fost luați prin surprindere de inedita expoziție în aer liber și s-au oprit pentru a admira imaginile unor vremuri demult apuse:

”Este o idee extraordinară și îi felicit pe cei care au avut această inițiativă. Este un lucru deosebit, mă mândresc cu această expoziție, mai ales că am regăsit aici câteva imagini care mie îmi merg la suflet, cum ar fi imaginea care ni-l prezintă pe tânărul rege-minor, Mihai, prezentat în prima lui ieșire în afara Bucureștiului. Puțini sunt cei care știu că prima vizită oficială în afara Bucureștiului, a regelui Mihai a fost la Drobeta Turnu Severin  ”, a spus Romeo Popa, profesor de istorie și membri al ANRM Mehedinți. Expoziția va fi una permanentă, cu vizibilitate inclusiv pe timpul nopții, căci panourile sunt prevăzute cu proiectoare speciale care să ofere posibilitatea turiștilor să le admire și pe timpul serii. Proiecte asemănătoare au fost implementate în mai multe din orașe din țară și peste tot s-au bucurat de succes.

Voica Briceag

1,207 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.