Orșoveanul care trăiește visul polist: „Trăiesc clipe unice ce nu le poți cumpăra cu toți banii din lume!”

Iubesc fotbalul cu o pasiune de neclintit. E sportul care le-a adus trăiri mai intense decât cele pricinuite de diverse împliniri sau eşecuri personale. Toate la intensitate dublă! Suporterii și fotbaliștii de la ASU Politehnica Timișoara au creat o punte specială, o legătură care duce mai departe un vis alb-violet. Formația susținută de suporteri pornește returul ligii a treia din postura de favorită la promovare, iar un rol important la noua pagină a poveştii bănățene îl joacă și mijlocașul mehedințean, Ionuț Vucea. Golgheterul echipei a vorbit în exclusivitate despre fenomenul viola care demonstrează că banii nu pot cumpăra simboluri, pasiuni, idealuri…    

Într-o perioadă în care majoritatea jucătorilor sunt atraşi de monden şi uită de propriile valori şi idealuri, Ionuț vrea să aprecieze fiecare moment la echipă şi să se bucure de tot ceea ce îl înconjoară. Mai ales că 26 de ani trece printr-o perioadă fastă a carierei sale. Mijlocașul este golgheterul echipei în eșalonul terț și un pion de bază în angrenajul gândit de Sorin Brîndescu.  „Niciodată nu o să pot să descriu în cuvinte ceea ce simt atunci când îmbrac tricoul lui Poli Timișoara și intru pe teren. Pentru mine este unic, iar fotbalul prinde culoare cu al 12-lea jucător”, își începe Ionuț povestea din capitala Banatului.

10304332_640072499417890_3030815935315362281_n

Când fotbalul se joacă din pasiune

Fotbalistul originar din Orșova trăiește de trei ani și jumătate momente unice în tricolul lui ASU Politehnica. Experiențele trăite în tot acest timp l-au făcut să aibă o altă viziune asupra sportului. Simte pe propria piele că satisfacțiile și realizările se clădesc mult mai bine dacă există pasiune cu adevărat, decât pe un munte de bani. „Trăiesc pentru a juca fotbal. Aici îmi consum energia, sentimentele, lacrimile și tot ce înseamnă iubirea față de acest sport. Fiecare etapă în viață are rolul ei, iar pentru mine, Poli, acum, este ce îmi doresc! Când va fi momentul vreau să am o despărțire cu capul sus și să fiu mulțumit sufletește că am făcut tot ce a depins de mine, atât ca sportiv, cât și ca om pentru această echipă. Nu am avut șansa să joc la un nivel înalt, dar am cunoscut nesiguranța pe la echipe, lipsa dorinței de a face performanță, însă acum sunt la Poli și cred că am dovedit că sunt cu sufletul şi cu siguranță nu mă voi opri aici pentru că această echipă mi-a oferit totul! Totul înseamnă, tristețea, sau durerea mai bine spus, transformată în fericire, în clipe unice ce nu le poți cumpăra cu toți banii din lume”, mărturisește mijlocașul de bandă.

foto 1

Retur ce poate fi istoric

Mehedințeanul a vorbit și despre sezonul de primăvară. Poliștii au pornit sâmbătă, pe terenul de la Motru, o nouă etapă din viața echipei, una care poate fi istorică la vară. „Aici am învățat că nimic nu are limite. La Poli, imposibilul a devenit posibil! Totul se poate depăși, iar eu vreau să mă autodepășesc marcând mai multe goluri și să fiu util echipei. Fiecare meci, are «o poveste » aparte, de aceea mă gândesc la următoarea «poveste» și atât, nicidecum la finalul ei. Îmi doresc să câștigăm fiecare meci și la final, rezultatele bune să ne aducă ceea ce merităm cu toții, un loc promovabil”, este dorința mijlocașului de bandă.

11008057_786329288125543_2557302051710037802_n

Orice este realizabil când crezi într-un ideal

Fotbalistul dezvăluie care este secretul acestei echipe care a plecat tocmai din Liga a V-a și acum e aproape de o promovare istorică în liga secundă: „Nu știu dacă este un secret, o rețetă câștigătoare, dar știu doar că dacă muncești și te dăruiești pentru un vis, mai devreme sau mai târziu te vei bucura de tot ce ai putut realiza. Trebuie să crezi, punând suflet în tot şi să îți dorești să faci performanță, iar cel care îmbracă tricoul lui Poli Timișoara, înseamnă că simte cu adevărat că poate realiza ceva măreț împreună cu această echipă. Echipa este mai presus de orice!”. Suporterii din Peluza Sud şi membrii Druckeria s-au alăturat echipei ASU în vara anului 2012, când au spus pas proiectului ACS Recaş (actuala ACS Politehnica Timișoara).

11225429_1102190966539372_1116058579677566367_n

Dezamăgit total de ce se întâmplă acasă

Discuția se schimbă la 180 de grade atunci când vine vorba de locul în care a lovit pentru prima dată mingea. Doar câteva amintiri au mai rămas de pe stadionul Dierna deoarece, după episodul Auxerre Orșova, fotbalul este inexistent în orașul de la interferența Dunării cu Cerna. „Orșova, orașul meu de suflet, e o dezamăgire din punctul de vedere fotbalistic. Îmi pare rău că totul s-a distrus. Dacă nu există plăcere, nu există nimic. Trebuie să te bucuri de fotbal! Eu am plecat de mai bine de 10 ani de acasă, încă de atunci fotbalul scârțâia, dar acum e dezastru. Trebuie dorit fotbalul la Orșova, trebuie oameni corecți în jurul lui, oameni care să aprecieze și să respecte munca și sacrificiile depuse, iar atunci cu siguranță vor veni și satisfacțiile. Îmi doresc să se înțeleagă odată pentru totdeauna, Orșova are nevoie de sport, are nevoie de fotbal și de poveștile lui. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, reușești ! Restul sunt doar scuze”, spune mâhnit Vucea.

Ionuț Vucea s-a născut la 21 septembrie 1990, la Drobeta-Turnu Severin. A început fotbalul la clasa sportivă de la Liceul 4, însă a fost trandferat la o vârstă destul de fragedă, de Timișoara, continuându-și junioratul la LPS Banatul Timișoara. A evoluat, la nivel de seniori, pentru Poli II Timișoara, AC Recaș, Rova Roșiorii de Vede și, din 2013, pentru ASU Politehnica.

Nicu LUNGU

12,533 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.