Orșovenii cer ca spitalul din localitate să fie scos de pe lista unităților medicale suport COVID-19

Sunt deja mai bine de două luni de când orșovenii nu mai au acces la serviciile medicale oferite în cadrul spitalului municipal din localitate. Acest lucru după ce unitatea medicală a fost trecută pe lista spitalelor suport pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. În acest context, liderul PSD Orșova, Constantin Popescu, a făcut un apel public către consilierii locali ai municipiului Orșova pentru inițierea unui proiect de hotărâre prin care să se ceară Ministerului Sănătății ca spitalul din Orșova să fie scos de pe lista spitalelor pentru tratarea bolnavilor de coronavirus:

”Fac un apel la responsabilitate, către Consiliul Local al municipiului Orșova, consilierii PSD, dar și către ceilalți consilieri municipali, precum și către primarul municipiului Orșova să solicite de urgență, pe cale oficială, Guvernului României, Ministerului Sănătății, să scoată de pe lista Spitalelor COVID-19, Spitalul Municipal și să îl redea adevăraților beneficiari ai serviciilor de sănătate publică, orșovenii!” a precizat Constantin Popescu.

Apelul lui Constantin Popescu vine în contextul în care zeci de cetățeni ai urbei, dar și foarte mulți locuitori din zonele adiacente municipiului Orșova nu mai au nicio cale de a accesa acest spital, de peste două luni și jumătate, pentru a se trata de diverse afecțiuni, așa cum o făceau înainte. De când a devenit Spital Suport COVID-19, în spitalul din Orșova au fost doar 4 pacienți infectați, dintre care 3 s-au vindecat și unul se află în stare bună, putând fi transferat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Cele sesizate de Constin Popescu au ajuns și pe masa senatorilor, după ce Ionuț Sibinescu, membru în comisia de sănătate a Senatului a făcut o interpelarea în sensul acesta către Ministerul Sănătății:

”În urma aspectelor sesizate de Constantin Popescu, coordonatorul PSD Orșova, și de către consilierii locali ai PSD din Orșova, am adresat o interpelare Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență, în care le-am solicitat să aibă în vedere scoaterea Spitalului din Orșova din categoria spitalelor suport COVID-19. Mi se pare esențiat ca spitalul din Orșova să fie redat spre folosință locuitorilor orașului, dar și tuturor mehedințenilor care suferă de diferite afecțiuni” a precizat senatorul Ionuț Sibinescu.

Cei care dețin puterea de decizie, trebuie să aibă în vedere că în Orșova, în Mehedinți, pe lângă problema persoanelor infectate cu COVID-19 avem cetățeni care suferă de alte afecțiuni grave, care au nevoie de asistență medicală de specialitate, se mai arată în comunicatul de presă remis de Ionuț Sibinescu.

1,301 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.