Premieră istorică la spitalul județean de urgență! Unitatea medicală, dotată cu aparat RMN

Premieră pentru sistemul public de sănătate din Mehedinți! În cadrul celei mai importante unități medicale din județ se vor putea face, odată cu luna noiembrie, investigații medicale de tip RMN. Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică achiziţionat de Ministerul Sănătăţii a ajuns la Drobeta Turnu Severin şi a început deja instalarea. Urmează probele şi instruirea personalului. Astfel, pacienții din Mehedinți nu vor mai merge la Craiova, Timișoara  sau la clinicile private pentru o investigație de tip RMN. Echipamentul medical a cărui valoare se ridică la aproximativ 1 milion de euro a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, iar Mehedințiul este unul dintre județele incluse în acest program de dotare cu aparatură medicală:

”Sunt demersuri începute încă de acum doi ani din momentul în care am aflat despre intenția Ministerului Sănătății de a achiziționa astfel de aparate pentru unitățile medicale din țară, și iată, că acum, pentru prima dată, investigații de tip R.M.N. se vor putea face în cadrul spitalului județean de urgență. În paralel ne-am ocupat de amenajarea spațiului unde a fost instalat echipamentul medical, dar și de aducerea de medici specialiști în radiologie, în spitalului nostru”, a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

RMN-ul spitalului județean este în acest moment cel mai performant aparat medical din județ:

”Un astfel de aparat este vital pentru punerea unui diagnostic corect. Valoarea acestui echipament se ridică la peste un milion de euro, bani pe care, spitalul nu i-ar fi avut niciodată. Dotarea unității medicale cu acest aparat este un demers extrem de important pentru pacienții din Mehedinți, demers care, fără implicarea ministerului sănătății și președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, nu s-ar fi realizat poate, niciodată” a spus Delia Mazilu, director adjunct al spitalului județean de urgență.

Analiza RMN va fi ultima opţiune în investigaţiile medicale, după ce toate celelalte investigaţii radiologice, de la aparatul clasic la ecograf și computer tomograf vor fi epuizate fără ca pacientului să-i poată fi pus un diagnostic clar. Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a spus că spitalul județean va intra în ultima perioadă într-un amplu proces de modernizare:

”Avem deja cinci contracte de finanțare semnate și urmează ca în scurt timp să îl semnăm și pe ultimul, și cel mai important în valoare de 77 milioane lei care va presupune reabilitarea întregii clădiri a spitalului”, a mai adăugat acesta.

Spaţiul în care va funcţiona aparatul RMN este situat la parterul spitalului și include cabinet de investigații, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

 

Voica Briceag

 

2,884 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.