Prim Ministrul, Sorin Grindeanu, interpelat pe tema stocului de apă grea de la RAAN

Virgil Popescu, deputat PNL Mehedinți: „Domnule Prim-ministru, nu uitați de stocul de apă grea de la RAAN la întocmirea bugetului pe 2017!”

popescu-virgil

Pe masa premierului României Sorin Grindeanu a ajuns o interpelare cu privire la stocul de apă grea de pe platforma ROMAG PROD. Documentul este semnat de deputatul PNL Mehedinţi, Virgil Popescu. Acesta îi reaminteşte premierului că, „deşi RAAN se află în faliment din 2016, are în custodie stocul de apă grea al ANRSPS, în valoare de aproximativ 5,854 miliarde lei (aproximativ 1,3 miliarde euro).”

Popescu susţine în scrisoarea adresată Prim Ministrului, necesitatea înființării unei noi entități, în subordinea Ministerului Energiei, finanțată integral de la bugetul statului, care să desfășoare activitatea de management a apei grele achiziționată la rezerva de stat. Despre acesată entitate, deputatul liberal, Virgil Popescu, susţine că: va aduce noi locuri de muncă în Mehedinți, unul dintre cele mai sărace județe din țară. 

sediu raan

Conştient de faptul că RAAN nu este o cauză care să poată fi susţinută pe cont propriu, Virgil Popescu, se uită spre parlamentarii PSD Mehedinți cărora le cere să sprijine acest proiect și să uite de orgoliile politice. „Când e vorba de viitorul cetățenilor și de obiectivele strategice ale țării noastre trebuie să colaborăm și să punem cu toții umărul la un proiect de dezvoltare. Sper ca parlamentarii din PSD Mehedinți să sprijine acest demers pentru că oamenii din județ au nevoie de tot ajutorul disponibil” a susţinut Virgil Popescu.

RAAN

În custodia RAAN, pe platforma ROMAG PROD se află o cantitate de apa grea, ce valoreaza circa 1 miliard 300 de milioane euro, de care se îngrijesc cei 90 de oameni care încă îşi desfăşoară activitatea la Romag Prod, iar perspectivele nu par să fie tocmai încurajatoare, având în vedere că acordul încheiat cu primăria Dr Tr Severin în vederea asigurării agentului termic în iarna 2016-2017 este unul pe termen limitat.

Voica Briceag

7,725 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.