Primăria comunei Devesel, parte a Grupului de Acțiune Locală Ada Kaleh

Locuitorii comunei Devesel, dar și administrația locală au la îndemână un nou instrument în ceea ce privește atragerea finanțărilor europene. În acest sens, consilieiri comunei Devesel și-au dat acordul în vederea aderării la Grupul de Acțiune Locală Ada Kaleh în vederea atragerii de finanțare europeană. Asociația are la baza un parteneriat public – privat încheiat între 45 membri: 11 reprezentanți ai administrației publice locale, 32 parteneri privati si 2 reprezentanti ai societatii civile din teritoriul a 11 UAT, dupa cum urmeaza: Comuna Breznita Motru, Comuna Butoiesti, Comuna Devesel, Comuna Dumbrava, Comuna Greci, Comuna Hinova, Comuna Prunisor, Comuna Simian, Comuna Stangaceaua, Comuna Tamna, Comuna Voloiac.

Asociatia Grup de Actiune Locala Ada Kaleh a fost infiintata in 27 Octombrie 2016 fiind inscrisa sub nr. 12 din 27.10.2016 in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei Drobeta Turnu Severin, obtinand de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Autorizatia de Functionare cu nr. 229 in 17.11.2016.

Parteneriatul GAL ADA KALEH a fost proiectat în funcție de realitățile contextului local, partenerii prezenti in cadrul acestuia reflectand domeniile de interes si activitate reprezentative pentru zona. Principalul interes al tuturor membrilor parteneriatului il reprezinta dezvoltarea zonei prin generarea de plus valoare in teritoriu.
Asociatia Grup de Actiune Locala Ada Kaleh va finanta microproiecte locale care sa contribuie la dezvoltarea durabila a teritoriului prin intermediul masurilor incluse in cadrul strategiei de dezvoltare locala.

Voica Briceag

15,743 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.