Primăvara pe simeze, vernisaj al Uniunii Artiştilor Plastici din Mehedinţi la Castelul Artelor

Primăvara a venit şi pe simezele de la Castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin. După redeschiderea obiectivului cultural cu mai puţin de o lună în urmă, artiştii plastici din Drobeta Turnu Severin şi-au vernisat cea de-a două expoziţie tematică, de data aceasta.

pictrua, sculptura

Evenimentul a fost organizat de reprezentanţii Palatului Culturii Teodor Costescu cu sprijinul primăriei Drobeta Tunru Severin şi al Uniuni Artiştilor Plastici din Mehedinţi.

pictrua cu oameni

Lucrările vedetă au fost cele care prin intermediul pensulei, a creionului, a daltei,  sau a roţii olarului au evocat primăvara:

dan cepesi

„Lucrările aşezate pe simezele acestei galerii sper că vă aduc bucuria şi lumina acestei primăveri, sunt lucrări de pictură, dar şi grafică, desen, sculptură şi ceramică ale artişilor severineni” a precizat Dan Cepeşi, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Mehedinţi.

Redeschiderea Castelului Artelor pare să fi fost aşteptată cu nerăbdare de artiştii plastici severineni, dornici să îşi expună lucrările. În timp record aceştia au reuşit să verniseze două expoziţii, lucru ce l-a determinat pe managerul Palatului Culturii Teodor Costescu să ia decizia înfiinţării unul salon permanent al artei plastice severinene în galeria castelului:

sorin vidan

„Este al doilea vernisaj pe care salonul artelor organizat de Uniunea Artiştilor Plastici îl organizează anul acesta la Castelul Artelor. Veţi regăsi o o expoziţie colectivă care este o expresie a comunităţii artistice severinene, o expresie absolut sensibilă şi tulburătoare aşa cum a fost şi precedenta, este o invitaţie de a regăsi frumuseţea şi această vibraţie de frumos şi vitalitate pe care o dă arta plastică. Suntem absolut onoraţi să găzduim astfel de manifestări, ni le dorim de permanenţă, de altfel aici va fi un salon permanent al artei plastice severienene şi ne bucurăm de un parteneriat fericit cu artiştii plastici severineni” a precizat Sorin Vidan, managerul palatului Culturii Teodor Costescu.

În ultima perioadă publicul severinean pare să  caute din ce în ce mai des evenimentele culturale, iar majoritatea spectacolelor organizate se joacă, cu casa închisă:

cirjan

„Sunt convins că odată şi cu schimbarea prin concurs a managerului Palatului Culturii Teodor Costescu, această clădire ca şi Palatul Culturii, vor fi gazde pentru mult mai multe evenimente culturale. Convingerea executivului primăriei este aceea că arta trebuie sprijinită mult mai mult decât până acum şi eu vă garantez că vom acorda mult mai multă atenţie, inclusiv financiară, tuturor acestor acte de cultură pentru că, dacă este ceva prin care ne putem face rapid cunoscuţi şi remarcaţi nu doar în ţară ci şi în străinătate, atunci acest lucru îl reprezintă operele de artă şi actul cultural ” a precizat Daniel Cîrjan, viceprimarul municpiului Drobeta Turnu Severin.

pictura

Castelul Artelor din Drobeta Tunru Severin a fost modernizat în 2012 pe fonduri europene în valoare de 1 milion de euro şi a fost transformat în galerie de artă.

Voica Briceag

3,615 total views, 3 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.