Pro România Mehedinți: ”Propunerea d-lui Teodorovici de a restricționa dreptul românilor de a munci în străinătate este profund anti-europeană”

Pro România, filiala Mehedinți condamnă public discursul ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici, cu privire la limitarea dreptului românilor de a munci în statele europene. Mesajul ministrului Teodorovici este unul profund anti-european  și care încalcă Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât, ministrul nu a făcut această declarație într-un context politic, ci a cerut acest lucru în cadrul ECOFIN- reuniunea miniștrilor finanțelor din Uniunea Europeană:

”Să ceri limitarea dreptului de a munci într-un stat european înseamnă că forțezi scoaterea României din Uniunea Europeană. Avantajul major al europenilor este tocmai accesul garantat în orice țară din spațiul european fără restricții. Nu rezolvi deficitul de forță de muncă prin măsuri profund anti-europene. Poți rezolva acest deficit prin măsuri economice menite să sprijine mediul de afaceri. Înainte să ceară limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate, ministrul Teodorovici ar trebui să vină cu măsuri concrete care să ajute antreprenorii sa poată  oferii salarii competitive” a declarat Cornel Stroescu, coordonator Pro România Mehedinți.

Supraimpozitarea muncii, schimbarea codului fiscal aproape zilnic, dar și lipsa unei predictibilități fiscale reprezintă în opinia coordonatorului Pro România Mehedinți un factor care contribuie decisiv la criza forței de muncă, în contextul în care, cei mai mulți români pleacă în străinătate pentru a obține un salariu mai mare. Măsuri fiscale menite să ajute antreprenorii, pot reduce deficitul de forță de muncă din țara noastră. Politica bancară din România trebuie schimbată astfel încât fiecare om care își dorește să investească în România să aibă deschidere din partea băncilor pentru acordarea creditelor de investiții pe termen lung, iar statul sa înțeleagă că aportul contribuțiilor ar conduce la un număr mic de contracte de muncă.

”La ora actuală, jumătate din salariul unui român se duce la stat, țara noastră fiind în topul 10 în U.E. la fiscalizarea muncii. Scăderea CAS-ului, introducerea impozitului progresiv si scutirea de la taxe a salariului minim sunt doar câteva dintre soluțiile care ar putea rezolva criza forței de muncă din România”, a mai precizat Cornel Stroescu, coordonatorul Pro România Mehedinți.

1,907 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.