Propunere: Valea lui Dinu, centru de agrement sportiv. Află aici ce vrea să facă primăria.

Parcul de Agrement Aluniş sau Valea lui Dinu, aşa cum este cunoscută zona severinenilor, a revenit primăriei. În anul 2009 întrega zonă a fost concesionată către o firmă privată care a amenajat aici un mic parc de distracţii de unde se puteau închiria hidrobiciclete şi bărcuţe de agrement. Reamenajarea zonei s-a bucurat de un succes imens, iar sute de severineni au fost prezenţi la inaugurare.

inaugurarea-valea-lui-dinu

Doar că, minunea a ţinut numai un sezon, iar severinenii şi-au pierdut rapid interesul pentru această zonă, iar afacerea nu a mai adus niciun avantaj concesionarului care a renunţat la contract, iar terenul a revenit primăriei.  Odată revenit primăriei, parcul de agrement s-a transformat într-un loc pe lângă care îi este teamă să treci seara, căci aici îşi fac veacul oamenii străzii şi femeile care oferă plăcere pe bani.

valea-lui-dinu-2Primarul Severinului, Marius Screciu a venit acum cu un proiect nou pentru a transforma din nou zona într-una atractivă pentru severineni. A abandonat total ideea de debarcader, iar cuva bazinului va fi transformată în spaţii sportive.

„Ducem lipsă de spaţii sportive, în special pe anumite ramuri sportive cum ar fi baschetul, voleiul şi de ce nu, zone special amenajate pentru skateri şi bicicliştii care fac acrobaţii şi pentru care nu avem nicio zonă special amenajată unde să îşi poată desfăşura exerciţiile în siguranţă. Zona este generoasă aici şi putem de asemenea amenaja şi locuri de joacă pentru copii”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

screciu

Lucrările de transformare a complexului de agrement sportiv ar putea începe în primăva anului viitor, lucru ce pică precum o mănuşă pe necesităţile vieţii sportive a oraşului, au subliniat şi oamenii de sport:”Judeţul Mehedinţi are cu siguranţă nevoie de mai multe terenuri se sport, mai ales că ramuri sportive precum handbalul, baschetul sau voleiul au fost lăsate mult în urmă, ” a susţinut şi Marian Balaci, preşedintele clubului sportiv Luceafărul.

valea-lui-dinu-1

Pentru modenrizarea zonei şi tranformarea ei într-una cu adevărat atractivă este nevoie de sume importante de bani care pot fi obţinute şi din finanţare europeană.

Voica Briceag

5,052 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.