PSD, câștigător categoric la parlamentare în Mehedinți, PNL cea mai mare umilință din istorie

Alegerile s-au terminat, ramane acum doar ecoul, precum si consecintele, iar cele mai importante partide politice au inregistrat scoruri istorice. Pe de o parte, PSD a defilat in judet si a obtinut cel mai bun scor din istoria postdecembrista, mult peste media partidului pe tara. In Mehedinti, PSD a obtinut aproape 62%, iar pe Severin, organizatia condusa de Marius Sceciu, a luat peste 52% din voturi.

parlament

PSD se pare ca si-a adjudecat trei mandate de deputat- Constantin Trusca, Vlad Bontea si Alexandru Balanescu si unul de senator, in persoana lui Liviu Mazilu. Scorul obtinut de PSD in Mehedinti, poate da dreptul organizatiei sa obtina posturi cheia in viitoare guvernare PSD, iar PSD poate avea cel putin un secretar de stat.

psd-conferinta

Liderul PSD Mehedinti, Aladin Georgescu, si-a reconsolidat astfel pozitia de lider si obtine pentru formatiunea pe care o conduce, scoruri istorice.

Pe de alta parte, liberalii au fost ingenuncheati si au suferit cea mai crunta infrangere din istorie, lucru ce nu face decat sa demonstreze ca fuziunea dintre cele doua partide-PNL si PDL a fost una greoaie, iar orgoliile fostilor pedelisti s-au ciocnit puternic cu cele ale vechilor liberali,  iar partidul a obtinut un scor mult sub asteptari, in lipsa unei comunicari ferme, in primul rand intre liderii formatiunii politice.

Apropierea si sustinerea fatisa a liberalilor pentru primarul PSD, Marius Screciu precum si alianta PNL-PSD din cadrul Consiliului Local, nu a facut decat sa deruteze electoralul liberal, iar liberalii nu au reusit nici macar sa isi consolideze voturile obtinute la alegerile locale.

Scorul obtinut de PNL la nivelul judetului a fost de 18-19% iar electoratul urban a fost si el pierdut, caci pe Severin, PNL a reusit sa obtina cu chiu cu vai scorul de 20%. Asa ca, ce visau liberalii in campanie ca vor obtine, conform celor declarate de Virgil Popescu, minimum 30 % a fost doar o iluzie vanduta electoratului liberal, in contextul in care cel putin in ultima perioada, la nivelul judetului liberalii au sondat opinia pubica, si ar fi trebuit sa stie cum stau in realitate in preferintele mehedintenilor. In acest context, cel putin pana in acest moment, singurul sigur pe locul de parlamentar este Virgil Popescu, cel care va ocupa locul de deputat. Nu se stie inca ce se va intampla cu Marius Balu-candidat pentru un loc de senator.

virgil-popescu-pnl

Se impune dupa acest rezultat dezastruos o analiza in interiorul PNL Mehedinti, iar cineva trebuie sa isi asume esecul.

O surpriza a oferit-o ALDE, partidul care nu a confirmat la alegerile locale. Acum, partidul a obtinut un scor suficient de bun, iar formatiunea politica este in carti sa isi adjudece un post de senator.

dsc_1201

O surpriza neasteptata a fost cea facuta de Partidul Romania Unita, caci in Mehedinti in doar cateva luni, formatiunea politica, a reusit sa obtina un scor mai mare decat al altor formatiuni politice cu state vechi. Liderul PRU Mehedinti, Cornel Stroescu, a multumit electoratului mehedintean pentru incredere si a dat asigurari ferme ca vor continua activitatea politica.

cornel-stroescu

Voica Briceag

5,113 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.