PSD Mehedinţi: „În ordonanţa de rectificare bugetară, Severinul nu figurează cu niciun ban pentru căldură”

”Incompetenţă, nepăsare şi rea credinţă din partea guvernului Cioloş, atunci când vine vorba despre severineni.” Declaraţiile dure la adresa guvernului aparţin liderului PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu şi au fost făcute în contextul în care Severinul nu este prins cu niciun leu la rectificarea bugetară pentru achiziţia de combustibil.

Guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Julien Ciloş nu dă doi bani pe severineni. Este nepăsare, bătaie de joc şi dispreţ la adresa severienilor. Sunt declaraţiile făcute de preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu după consultarea proiectului de rectificare bugetară, aşa cum a fost publicat el în dezbatere publică, şi în care municipiului Drobeta Turnu Severin nu i se alocă niciun leu pentru achiziţia de combustibil pentru asigurarea căldurii: ”În 2015, guvernul Ponta a alocat din sumele defaclcate din taxa pe valoare adăugată  pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale suma de 2.000.470.000 de lei. Guvernul ZERO vine astăzi și ne propune o ordonanță de urgență care alocă pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale o sumă la jumătate: 1 miliard 289 de mii de lei. Jumătate din ceea ce s-a alocat anul trecut. Asta dovedește lipsa de interes sau dezinteresul total al actualului guvern față de autoritățile publice locale. Tot anul trecut, guvernul Ponta a oferit municipiului Drobeta Turnu Severin suma de 22 de milioane de lei pentru asigurarea căldurii. Ne uităm în actuala ordonanță de rectificarea a bugetului de stat și constatăm că, în ciuda tuturor promisiunilor făcute de reprezentanții PNL, reprezentanții acestui guvern zero alocă municipiului Drobeta Turnu Severin pentru agentul termic suma de ZERO LEI.” a declarat președintele PSD, Aladin Georgescu.

dsc_0671

În acest moment, în conturile primăriei sunt doar sumele suficiente pentru a trece o lună din această iarnă, iar aceste sume sunt ceea ce a rămas din alocarea financiară făcută de guvernul Ponta în octombrie 2015. Partea gravă este că nici trezoreria statului şi nici băncile nu acordă credit primăriei care nu are de unde lua bani pentru a cumpăra în continuare combustibil: Banii pe care îi avem ne ajung maxim o lună de zile. Trag un semnal de alarma la acest guvern să ne sprijine pentru că suntem într-o situație deosebită. Nu avem datorii, nu cerșim. Avem nevoie de acești bani pentru a asigura combustibiliul  și subvenția pentru căldură. Primăria nu poate da credit decât pentru investiții, nimeni nu oferă credit pentru chetuieli curente. Suntem într-o mare problemă!” a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Social democraţii au mai spus că somează guvernul Cioloş să revină asupra rectificării bugetare şi să ţină cont de situaţia Severinului şi să nu lase 100 000 de oameni în frig.

dsc_0682

dsc_0683

Comandat de PSD – Filiala Mehedinți, Executat de SC CARVO MIN MH MEDIA SRL

CUI AEP: 11160007

7,245 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.