PSD Mehedinţi şi-a impus punctul de vedere la Bucureşti

Filiala PSD Mehedinţi şi-a impus punctul de vedere la Bucureşti şi este una dintre puţinele filiale din ţară, ale partidului, care are pe lista pentru parlamentare strict candidaţi proveniţi din judeţ. Organizaţia centrală a ţinut cont de rezoluţia adoptată de filială, care prevedea acest lucru. Totodată, s-a făcut şi curăţenie pe lista de candidaţi pentru alegerile palamentare pe care nu se mai regăsesc numele unor parlamentari care dincolo de a vota legea legea pensiilor speciale, alte iniţiative nu au avut. Pe locuri considerate eligibile de PSD, regasim pe locul I pentru Camera Deputatilor pe Constantin Trusca, iar pe locul II pe Vlad Bontea, in timp ce, la Senat, Liviu Mazilu deschide lista: „La conferinţa judeţeană a PSD de anul treut s-a adoptat o rezoluție foarte importantă: organizația noastră va propune pentru Parlament oameni doar din organizaţia PSD Mehedinţi. Această rezoluție a fost respectată și ați văzut propunerile pe care noi le-am depus ieri la Biroul Electoral Județean pentru Camera Deputaților și Senat. Este ceea ce așteptau mehedințenii, sunt propuneri așteptate de primarii județului nostru pentru că ne-am lovit, în ultimele mandate, de același reproș adresat parlamentarilor indifirent de partidul din care făceau parte: odată ajunși în Parlament, nu-i mai interesează de problemele din județul Mehedinți! Mult prea puține probleme ale județului au fost preluate și rezolvate la nivel de Parlament. Alt reproș a fost referitor la proveniența candidaților. Acum, toți candidații PSD Mehedinți sunt din județul Mehedinți, oameni activi în organizația noastră. Avem o listă echilibrată, o listă de oameni cu experiență, oameni care provin din mai multe categorii socio-profesionle și afirm cu tărie că este cea mai bună listă de candidați propusă de un partid politic pentru alegerile din acest an.” a declarat Aladin GEORGESCU, Preşedinte Consiliul Judeţean Mehedinţi.

psd-conferinta

Aşa că pe lista pentru alegerile parlamentare au fost propuşi în urma votului congresului judeţean al partidului, oameni care au legături cu administraţia locală şi care pot duce la Bucureşti problemele comunităţii din Mehedinţi: „Am decis să candidez la funcţia de deputat în urma consultării cu colegii mei. Cred că îmi pot folosi experiența acumultă în cei 4 ani de primărie, dovedind faptul că dacă vrei și te implici – poți să realizezi în 4 ani cât nu au făcut alții în 20 de ani.” a declara Constantin TRUŞCĂ, Candidat PSD pe locul I la Camera Deputaţilor.

trusca5

„Cred că activitatea noastră va fi una palpabilă și cu siguranță vom avea ceva de spus cetățenilor care ne-au votat. Am avut și noi reprezentanți în parlament care, atunci când organizația a avut nevoie de ei, ei nu și-au făcut simțită prezenţa și ajutorul. Acum vom face tot posibliul ca noi să venim în sprijinul cetățenilor” a declarat Vlad BONTEA, Candidat PSD pe locul II la Camera Deputaţilor.

bontea2

Liviu Mazilu dă funcţia de vicepreşedinte al Consiliul Judeţean pe cea de senator şi se raliază proiectului de guvernare propus de PSD şi a vorbit despre ultimul demersul PSD de eliminare a 102 taxe: „Se mai pune întrebarea de ce nu a eliminat PSD aceste 102 taxe atunci când a fost la guvernare. Răspunsul este unul simplu: cât timp România s-a aflat în acord cu FMI, până în toamna anului 2015, fondul s-a opus vehement oricăror scăderi de taxe. Fiind un acord internațional, evident că trebuia respectat. Vreau să reamintesc și efortul pe care l-a făcut PSD pentru a  elimina încă 92 taxe în 2013. Pe lângă asta mai putem aminti scăderea TVA,  a contribuțiilor, a impozitului de dividende sau a impozitului pe profit reinvestit. Toate acestea s-au făcut pe timpul guvernului Ponta.” a delcarat Liviu MAZILU, Candidat PSD Senat

psd-conf

Plecarea lui Liviu Mazilu în Senatul României, lasa vacantă funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judetean, funcţie pentru care nu este loc de negociere politică, a subliniat liderul PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu: „Este un subiect care va fi abordat după ce se vor termina alegerile parlamentare și după ce domnul Mazilu va ajunge senator. Evident că avem amjoritate în Consiliul Județean și vicepreședintele va proveni din rândul PSD. Avem oameni competenți în consiliu, eu mă mândresc cu ai mei colegi din Consiliul Județean și avem de unde alege, cu certitudine.” 

PSD-ul intră cu prima şansă în alegerile parlamentare din data de 11 decembrie şi mizează pe minimum două locuri de deputaţi şi unul de senator.

 

6,558 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.