Tribunalul Mehedinţi a dispus intrarea RAAN în faliment, ca urmare a respingerii planului de reorganizare în Adunarea Creditorilor. Instanţa a mai decis desemarea în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Euro Insol SPRL, casa de insolvenţă condusă de Remus Borza, actual administrator judiciar al Hidroelectrica. RAAN se află în insolvenţă din septembrie 2013, administrator judiciar fiind casa de insolvenţă Tudor& Asociaţii, care nu a reuşit să redreseze societatea.
Din momentul intrării în insolvenţă, Guvernul a ţinut în viaţă în mod artificial RAAN. O modalitate de sprijin a fost alocarea a zeci de milioane de lei pentru achiziţia de apă grea de către de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat. Aceasta în condiţiile în care RAAN producea pe stoc apă grea de mai mulţi ani.
Tribunalul a hotarat dizolvarea RAAN şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia. A fixat un termen maxim de 10 zile de la pronuntare pentru predarea gestiunii catre lichidatorul judiciar, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate dupa deschiderea procedurii. Instanta a mai dispus predarea catre lichidator, in termen de 5 zile de la pronuntare a tabelului definitiv al creantelor si a listei creantelor. De asemenea, a fixat termen limita pentru depunerea cererilor de creanta nascute in cursul procedurii la 10 martie 2016. Verificarea creantelor nascute in cursul procedurii, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului suplimentar trebuie realizata pana la 7 aprilie 2016. Contestatiile la creantele nascute in cursul procedurii pot fi depuse pana la 17 aprilie 2016. Pentru solutionarea contestatiilor la creantele nascute in cursul procedurii, termenul maxim este 28 aprilie 2016. Pentru intocmirea si afisarea tabelului definitiv consolidat, termenul limita este 6 mai 2016. Instanta a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitoarei si indeplinirea celorlalte operatiuni.
3,703 total views, 1 views today