RAAN, vândută la fier vechi. 270 de tone de fier vechi, vândute la preţul de 0,52 lei pe kilogram.

RAAN se vinde la fier vechi. Euroinsol, lichidatorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare vinde joi, prin licitație publică, nu mai puțin de 270 de tone de fier vechi, foste echipamente ale regiei, după intrarea RAAN în faliment, în ianuarie 2016. RAAN a fost unicul producător de apă grea din Europa. În anunţul postat pe site se arată că: „Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare – in faliment prin lichidator judiciar Euro Insol anunta scoaterea la vanzare prin procedura licitatiei publice deschise a unei cantitati de 270.000 kg deseuri fier vechi pornind de la pretul de 0,52 lei/Kg. Caietul de sarcini se poate achizitiona de la sediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, din Drobeta Turnu Severin, str. Nicolae Iorga nr. 1 la pretul de 200 lei + TVA, ce se achita in contul de lichidare, respectiv RO86 UGBI 0000 5520 0602 7RON, deschis la Garanti Bank S.A. – Agenția Drobeta Turnu Severin. Licitatia va avea loc joi 29 septembrie 2016, ora 14,30 la sediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare .”

RAAN

Joi, la ora 14:30, cine a dorit a avut posibilitatea să cumpere fier vechi de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), companie în faliment, pornind de la 0,52 lei pe kilogram. Acum o săptămână, licitaţia pornea de la 0,63 lei pe kilogram, aşa că preţul de joi a fost un „chilipir“ pentru a lua ultimele bucăţi din ceea ce a fost unicul producător de apă grea, componentă-cheie a lanţului nuclear din Europa, dar şi unitate economică de referinţă a judeţului Mehedinţi.

sediu raan

În iunie anul acesta a fost pronunţat falimentul RAAN după ce firma intrase în insolvenţă în toamna anului 2013, cu datorii vechi de 680 de milioane de lei, alte 70 de milioane de lei acumulându-se în insolvenţă.

Voica Briceag

12,844 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.