Rămas bun, Constantin Stana! Comunicat de presă P.R.U. Mehedinți

Profesorul Constantin Stana a încetat din viață luni după-amiaza, în urma unui infarct. Vestea năucitoare i-a lăsat mască pe cei care l-au cunoscut. Aprig apărător al valorilor autentice românești, ultimele momente din viață și le-a dedicat unui proiect politic nou în care a crezut cu tărie căci, partidul promova ce i-a fost mai drag lui Stana-naționalismul și valorile autentice românești. Stana a fost o poezie de om, pătimaș, gălăgios, un excelent orator și care avea o vorbă-”În Mehedinți trăiesc două categorii de oameni. Unii care îl cunosc pe Constantin Stana și alții care îl recunosc! ”

constantin-stana

Partidul România Unită, proiect politic căruia i se alăturase în ultimul timp Constantin Stana a remis un comunicat de presă în urma trecerii fulgerătoare în neființă:

”Cu profund regret, Organizația Județeană Mehedinți a Partidului România Unită anunță dispariția fulgerătoare dintre noi a celui ce a fost reputatul profesor Constantin Stana, candidatul propus de formațiunea noastră politică pentru un loc în Senatul României, la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Născut la 27,03,1948, în comuna Pîrşcoveni. din județul Olt, după absolvirea studiilor, Constatin Stana a devenit unul dintre dascălii de excepție ai școlii mehedințene. A fost un orator desăvârșit și un mare iubitor al limbii române, pe care a împărtășit-o cu abnegație atâtor generații de elevi, pe care i-a îndrumat pe calea cunoașterii.

Cunoscut ca un om care s-a implicat fervent în viața orașului, nu numai în școală, dar și prin numeroasele opinii exprimate în articolele pe care le-a publicat de-a lungul vieții în publicații prestigioase din Mehedinți, Constatntin Stana a fost și una dintre personalitățile marcante ale acestui județ.

Retras la pensie în urmă nu cu foarte mulți ani, dar profund nemulțumit de starea națiunii pe care a iubit-o atât de mult și mânat de o imensă dorință de schimbare a societății românești , profesorul Constantin Stana a decis în de curând să se implice activ și în viața politică a județului Mehedinți, candidând alături de echipa PRU la un loc pentru un mandat de Senator al României. Cu personalitatea de excepție cu care a fost înzestrat, în scurta perioadă în care ne-a fost aproape, profesorul Constantin Stana a fost unul dintre cei mai activi mebri ai Partidului România Unită, dar mai ales un mentor unic al echipei de campanie. Din nefericire, această plecare fulgerătoare și mult prea prematură dintre noi i-a luat însă poate șansa de a intra în istorie, ca unul dintre cei mai prolifici politicieni ai județului Mehedinți.

Dispariția lui Constantin Stana aduce Partidului România Unită, generațiilor pe care reputatul dascăl le-a îndrumat în tainele cunoașterii, prietenilor, dar și celor care l-au cunsoscut, stimat, iubit și prețuit o pierdere imensă. Veți rămâne etern în amintirea noastră, domnule professor!

Dumnezeu să-l odihnească în pace și cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate!”

Organizația Mehedinți a
Partidului România Unită

Voica Briceag

See More

19,253 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.