Receptie cu emotii pentru Palatul Culturii Theodor Costescu

Muncipalitatea severineana a fost la 48 de ore distanta de a returna 12 milioane euro catre bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale. Acest lucru s-ar fi intamplat daca receptia lucrarilor executate la Palatul Culturii Theodor Costescu nu ar fi fost semnata. Acest lucru s-a intamplat chiar in penultima zi a anului 2015, in contextul in care Programul Operational Regional, program prin care s-au finantat lucrarile de rebilitare si restaurare ale Palatului Cultural, s-a incheiat odata cu data de 1 ianuarie 2016.

DSC_0432

Municipalitatea Drobeta Turnu Severin este printre singurele din tara care a resuit sa finalizeze la timp lucrarile finanate prin Programul Operational Regional si nu a pierdut niciun leu din fondurile europene. Spre exemplu, reprezentantii primariei Craiova au pierdut 25 milioane euro, bani europeni. Si in Mehedinti, muzeul Regiunii Potilor de Fier a pierdut 3 milioane euro, bani care ar fi trebuit folositi pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a muzeului. Acum, aceste lucrari urmeaza sa fie finantate de la bugetul propriu al Consiliului Judetean, iar lucrarile trebuie sa fie gata pana la sfarsitul lunii iunie.

teatru 1

Urmeaza acum ca reprezentantii Palatului Culturii Theodor Costescu sa reia pregatirile pentru redeschiderea obiectivului cultural publicului larg. Inaugurarea va fi marcata de o serie de evenimente culturale sub genericul :”Saptamana culturii severinene”.

DSC_0427

Reabilitarea Palatului Cultural Theodor Coestescu s-a realizat pe fonduri europene pe Programul Operational Regional. Proiectul este unul integrat care a vizat si reabilitarea Cetatii Medievale a Severinului.

Voica Briceag

5,571 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.