Reducere a impozitului între 30 și 70 % pentru clădirile deținute de persoane juridice. Vezi aici în ce condiții se acordă

Administratorii societăților comerciale care dețin clădiri ar putea beneficia de o reducere între 30 și 70 la sută a impozitului, cu o singură condiție- imobilele să îndeplinească anumite performanțe energetice și să fie încadrate drept clădiri verzi. Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Municipiului Drobeta Turnu Severin și a primit votul unanim al consilierilor:

 

”Pentru a beneficia de prevederile schemei, solicitanţii trebuie să depună anual, o cerere însoţită de toate documentele prevăzute în schema de ajutor şi să achite toate obligaţiile faţă de bugetul local. Măsurile de sprijin financiar acordate prin prezenta schemă constau în reducerea de la plata impozitului/taxei pe clădiri aplicată la valoarea impozabilă a acestora” a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Măsurile de sprijin financiar acordate prin prezenta schemă constă în reducerea de la plata impozitului/taxei pe clădiri aplicată la valoarea impozabilă a acestora.

Astfel că, reducerile se acordă după cum urmează:

  1. Reducerea cu 70% a impozitului/taxei pe clădire se acordă în cazul în care clădirea deţine un certificat de performanţă energetică clasa A, precum şi un certificat EXCELLENT.
  2. Reducerea cu 50% a impozitului/taxei pe clădire se acordă în cazul în care clădirea deţine un certificat de performanţă energetică clasa A, precum şi un certificat VERY GOOD.
  3. Reducerea cu 30% a impozitului/taxei pe clădire se acordă în cazul în care clădirea deţine un certificat de performanţă energetică clasa A, GOOD.

”Reducerile stimulează societățile comerciale  să investească sumele ce se economisesc cu aceste reduceri de taxe și impozite în dezvoltarea afacerii și crearea de noi locuri de muncă”, a mai precizat Daniel Cîrjan, viceprimarul Severinului.

Voica Briceag

11,323 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.