Reprezentanţii Ambasadei Japoniei în România, vizită în Mehedinţi

Şeful secţiei politice a Ambasadei Japoniei în România a fost prezent marţi în Mehedinţi unde a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale. Situaţia politică tensionată a fost unul dintre punctele de discuţie abordate în cadrul întâlnirii cu Aladin Georgescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi totodată, liderul PSD Mehedinţi:

ALADIN GEORGESCU CU JAPONEZ

„În cadrul întâlnirii au fost abordate, printre altele, și teme politice, în special situația politică tensionată din România, căzându-se de acord că aceasta trebuie să reintre în normalitate, iar țara noastră să redevină factor de stabilitate în regiune. La rându-mi, am ținut să subliniez coerența și consistența Programului de Guvernare al României – apreciat și confirmat printr-un vot masiv la scrutinul electoral din 11 decembrie – pentru a cărui implementare este nevoie de pace socială”  a precizat Aladin Georgescu.

Vizita oficialului japonez vine şi în contextul în care România traversează o perioadă de instabilitate economică şi politică aspect care îngrijorează reprezentanţii companiilor cu capital privat.

Protestele masive din stradă i-a determinat pe investitorii străini să se uite cu îngrijorare la ţara noastră. Şi cum în Mehedinţi sunt două investiţii majore care au capital japonez, atunci vizita oficialului japonez este perfect justificată. Cele mai importante investiţii japoneze în Mehedinţi sunt la Drobeta Turnu Severin, unde compania Sumitomo Bordneze   a devenit principalul angajator al judeţului şi de asemenea, compania Takata este principalul angajator în municipiul Orşova:

ALADIN CU JAPONEZUL 2

„Cu toate acestea, județul nostru rămâne avid de investiții și oportunități de dezvoltare, în condițiile existenței unui climat favorabil, cu personal disponibil calificat, multiple utilități industriale, acces facil la transport rutier, feroviar și naval, precum și potențial turistic și agricol deosebite. Aceste oportunități investiționale le garantăm cu o politică transparentă, flexibilă și atractivă a autorităților județene și locale, pe fondul unui program de guvernare predictibil și facil pentru mediul de afaceri, în general”  aprecizat Aladin Georgescu.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi-au reafirmat disponibilitatea, sprijinul și deschiderea către orice forme de colaborare, care să fie reflectate prin oportunități de dezvoltare și proiecte comune de investiții.

Voica Briceag

4,827 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.