Reușită pentru administrația județeană! A fost semnat contractul care vizează extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin se modernizează pe fonduri europene. Proiectul care vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin cu o valoare de peste 12 milioane de lei a fost semnat la Rîmnicu Vâlcea de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și ministrul dezvoltării regionale, Daniel Suciu:

„În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu” a precizat pentru descoperamehedinit.ro, Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți. Tot prin acest proiect ar urma să fie achiziționată aparatură și echipamente moderne pentru Ambulatoriu precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D. „Ținta obiectivului este de a adapta Ambulatoriului de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superiore în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional”, mai spun reprezentanții CJ Mehedinți.
Valoarea totală a investiției a fost calculată la 12.055.298,60 lei. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, 12 din ele fiind pentru executarea efectivă a lucrărilor.

„Ceea ce ne-am propus prin Programul de Guvernare 2018-2020 devine realitate în fiecare zi! Românii sunt principala noastră preocupare şi ne ţinem de cuvânt, investind în domeniile care le asigură oamenilor un trai mai bun şi o viaţă sănătoasă, pentru a privi cu încredere în viitor!”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Voica Briceag

2,460 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.