„Sărbătoarea berii” la Drobeta Turnu Severin. Evenimentul are loc în perioada 4-6 august

Urmează zile de sărbătoare pentru severineni, căci timp de două zile oraşul va găzdui „Sărbătoarea berii”. Evenimentul are loc în perioada 4-6 august la pădurea Crihala şi este o avanpremieră a zilei de 7 august, zi care a fost declarată ziua internaţională a berii:

„Ne dorim să fie un eveniment pe gusturile tuturor severinenilor. Pe lângă berea rece aici vom avea şi standuri cu mâncare tradiţională, va fi amenjat un loc de joacă special pentru copii, iar pe scena de la Pădurea Crihala vor avea loc concerte de muzică uşoară şi populară” a declarat Marius Screicu, Primarul Severinului.

Organizatorii s-au asigurat aşadar că va fi distracţie pentru toate vârstele şi gusturile. De asemenea, evenimentul va fi condimentat deopotrivă cu muzică ppopulară şi muzică uşoară. Cap de afiş ai evenimentului atunci când vorbim despre muzică populară vor fi Niculina Stoican, Nicu Novac, Anica Ganţu, Irina Zoican şi Sanda Argint :

„Ne dorim ca acesta să fie un eveniment de relaxare pentru severineni şi nu numai. Mă bucur să fiu gazda acestui eveniment şi să aduc în scenă unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti şi de muzică populară oltenească şi de muzică din Banat. Vom avea şi invitaţi din Serbia, o orchestră de muzică sârbească va fi prezentă pe scena de la Pădurea Crihala. Va fi de asemenea prezentă şi trupa Hara „ a declarat Delia Rîmniceanu, amfitrionul evnimentului.

Berea este o băutură alcoolică fermentată din cereale, caracterizată prin gustul amar și compusă din 4 ingrediente principale: orz, drojdie, apă și hamei. Răcoritoare, de diferite arome și chiar branduri, este consumată încă din vechime, potrivit unor surse care menționează crearea de bere în Mesopotamia, în urmă cu 6.000 de ani.

 

Voica Briceag

18,682 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.