Sărbători ”Sub semnul Centenarului”! Vezi aici programul sărbătorilor de iarnă

Momente grandioase sunt propuse severinenilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Toate manifestările organizate anul acesta vor sta sub semnul Centenarului Marii Uniri. Evenimentele vor debuta pe 29 noiembrie cu un spectacol folcloric de mare gală care va avea loc pe scena de pe strada Crișan. Cap de afiș sunt cunoscutele interprete de muzică populară Veta Biriș și Daniela Condurache. În premieră vom avea parte și de un târg de Crăciun organizat la palat, dar și de multe alte evenimente menite să marcheze deopotrivă Centenarul Marii Uniri, dar și trecerea într-un nou an.

În premieră, anul acesta, vom avea parte de un târg de Crăciun în zona centrală a orașului. Organizat la inițiativa primarului Marius Screciu, în urma solicitărilor primite din partea severinenilor, acesta este primul demers care vine să pună în valoare centrul istoric al orașului, uitat ani la rând când a venit vorba despre iluminat festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă:

” Vom inaugura odată cu data de 9 decembrie primul târg de Crăciun, la palat. Va fi o primă ediție, dar este un eveniment pe care ni-l dorim de tradiție. Zona centrală merită un iluminat festiv de sărbători, iar severinenii merită un târg de Crăciun tradițional. În perioada 9-30 decembrie, în centrul municipiului, în zona Fântânii Cinetice din fața Palatului Culturii, se vor simți aromele produselor tradiționale, iar privirile vor fi încântate cu lumini de sărbătoare”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Iluminatul festiv va fi pornit în seara zilei de 30 noiembrie, atunci când va avea loc și retragerea cu torțe. Tot pe 1 decembrie va avea loc cu începere de la ora 16:00 un spectacol folcloric, urmat de un foc de artificii. Seara se va încheia cu un spectacol susținut de formația Proconsul.

Voica Briceag

2,739 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.