Se asfaltează DJ 607 A, centura Severin-Cerneţi-Valea Copcii-Husnicioara-Prunişor

În perioada următoare urmează să fie semnat contractul de finanţare care vizează asflatarea unui tronson de aproape 30 de kilometri de drum judeţean în Mehedinţi. Vorbim aici despre o lucrare de mai bine de 5 milioane euro, bani care provin din fonduri europene destinate cooperării transfrontaliere dintre România şi Bulgaria. Este vorba despre drumul 607 A care porneşte din centura Severinului şi traversează Cerneţi- Valea Copcii – Husnicoara – Peri şi se intersectează în Prunișor cu Drumul European 70.

drum surpat

Consiliul Judeţean Mehedinţi urmează să semneze contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 607A care porneşte din centura de ocolire a municipiului Drobeta Turnu Severin şi traversează localităţile Cerneți, Valea Copcii, Husnicoara, Peri şi se interesectează în localitatea Prunişor cu Drumul European 70. Drumul are o lungime de aproximativ 30 kilometri, iar pentru reabilitarea acestuia au fost alocaţi mai bine de 5 milioane euro, pe programul de cooperare tranfrontalieră România Bulgaria. Contractul de finanţare ar fi fost semnat mai devreme, dacă o porţiune din acest drum nu s-ar fi prăbuşit, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean nu ar fi fost nevoiţi să refacă parţial studiul de fezabilitate:

aladin, drum surpat

“Intrăm în linie dreaptă cu finalizarea demersurilor pentru a putea semna contractul de finanţare, din punctul meu de vedere în două luni ar trebui să semnăm acest contract. S-a întârziat oarecum semnarea acestui document deoarece, după cum bine ştiţi, în cursul anului trecut, au fost acele alunecări pe drumul judeţean din zona satului Oprăneşti, iar acum ni s-a comunicat de la Biroul de Cooperare Regională Călăraşi  că trebuie să actualizăm Studiul de Fezabilitate, în sensul în care acesta trebuie să aibă în vedere noua variantă de ocolire pe care noi am identificat-o”, Aladin Georgescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Mehedinţi

Mai multe familii din satul mehedinţean Oprăneşti au rămas izolate în primăvara anului trecut, după ce circa 500 de metri de drum s-a surpat la o adâncime de patru şi şase metri. Copii au fost nevoiţi să parcurgă 2 km pe jos pentru a merge la şcoală. Alunecarea de teren a fost una verticală, iar singura soluţie pentru a refacerea drumului a fost identificarea unei rute ocolitoare:

“Lungimea rămâne aproximativ aceeaşi – 27 km, doar că de data aceasta, de la ieşire din Cerneţi, drumul va ocoli puţin pe partea dreaptă, la Valea Copcii, Marmanu şi ajunge în vârful pantei astfel încât evităm zona unde s-au produs acele alunecări de teren”  a mai adăugat Aladin Georgescu, Preşedinte Consiliului Judeţean Mehedinţi

Proiectul include pe lângă asfaltare şi reabilitare şi consolidarea drumului prin realizarea de poduri şi podeţe precum şi de rigole. Odată semnat contractul de finanţare, vor fi scoase la licitaţie lucrările de execuţie şi vor începe lucrările.

Voica Briceag

7,140 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.