Se asfaltează drumul județean dintre comunele Bălăcița și Oprișor!

Se asfaltează drumul județean dintre comunele Bălăcița și Oprișor!

În Mehedinți erau tronsoane de drum județean, ocolite de șoferi, iar unul dintre acestea era și drumul județean care traversa comunele Bălăcița și Oprișor! Grav afectat din cauza traficului rutier intens din ultimii ani și fără ca aici să fie avut loc investiții de modernizare sau asfaltare, pe un tronson de aproximativ 12 kilometri se circula în condiții extrem de dificile, iar șoferii preferau să ocolească zeci de kilometri, tocmai pentru a evita să intre pe acest sector de drum. Acestui coșmar i se va pune capăt în curând. Mai precis în maximum o săptămână aici se va turna primul strat de asfalt.

”Este un vis al locuitorilor comunei Bălăcița devine realitate. De peste 30 de ani așteptau acest moment. Este de o necesitate deopotrivă pentru locuitorii din Bălăcița, dar și din Oprișor. Sectorul de drum scurtează și distanța dintre Mehedinți și județul Dolj”, a spus Constantin Vlăduți, primarul comunei Bălăcița. Sectorul de drum dintre comunele Bălăcița și Oprișor a fost inclus încă din 2016 în strategia Consiliului Județean Mehedinți de modernizare a infrastructurii rutiere și face parte din cel mai amplu proiect care vizează asfaltarea drumurilor județene din județ. Este vorba despre un proiect finanțat din fonduri europene prin intermediul căruia se vor asfalta în total 112 kilometri din rețeaua de drumuri județene. În urma finalizării implementării acestui proiect, județul nostru va avea una dintre cele mai moderne rețele de drumuri județene din țară:

”Asfaltarea a început din comuna Bălăcița, iar din discuțiile purtate la fața locului, cu reprezentanții constructorului, am primit asigurări că până la sfârșitul acestei săptămâni se va turna primul strat de asfalt pe toată lungimea tronsonului de 11,8 km, până în Oprișor. Este vorba despre un drum grav afectat de trafic de-a lungul timpului pe care l-am introdus în cadrul acestui proiect amplu care vizează infrastructura rutieră, pentru ca oamenii să poată circula în condiții foarte bune și în siguranță”, a spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.  Pe lângă asfaltare se vor face trotuare pe o distanță de aproape 600 metri, iar proiectul prevede și realizarea a 7 stații de autobuz, 3 în Oprișor și 4 în Bălăcița.

 

1,031 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.