Se asfaltează un drum județean cu potențial turistic. Vezi aici despre ce drum este vorba!

Se asfaltează un drum județean cu potențial turistic. Vezi aici despre ce drum este vorba!

Un proiect al Consiliului Județean Mehedinți vine să pună în valoare unul dintre cele mai spectaculoase trasee cu potențial turistic din județul Mehedinți. Este vorba despre cei aproximativ 19 kilometri de drum județean  care străbat mai multe localități din comunele Ilovăț și Șișești, parcurg spectaculosul traseu al Cheilor Coșuștei și se intersectează cu drumul județean care duce către comuna Isverna, în zona localității Cerna Vârf. Lucrările de asfaltare au început deja după realizarea consolidărilor de mal și a rețelelor de preluare a apelor:

”Cel mai frumos drum dintre cele pe care le avem în lucru a ajuns la faza în care se asfaltează! Peisajul pe care îl oferă este unul minunat, de-a lungul Cheilor Coșuștei, trece pe lângă Mănăstirea Coșuștea-Crivelnic și duce la Podul lui Dumnezeu și Peștera Isverna. Îl parcurg cu plăcere dintotdeauna, dar de acum încolo, toate aceste bogății ale județului vor fi mult mai accesibile tuturor locuitorilor și turiștilor, pentru că va putea fi străbătut în condiții foarte bune și de siguranță. Până în luna noiembrie întreg proiectul de modernizare a celor 18,5 km va fi finalizat“, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectul vine să deschidă noi posibilități de promovare turistică a acestei zone, prea puțin vizitate de către turiști din cauza drumului extrem de greu de parcurs din cauza degradării. Anterior începerii asfaltării s-au mai realizat și zidurile de sprijin, podețele transversale, podurile dalate și rigolele. După asfaltare se va monta parapet pe o distanță de 10 km și se vor realiza accesele la proprietăți. Drumul traversează teritoriul administrativ al comunelor Ilovăț, Șișești și Isverna. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene.

 

2,352 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.