Ședință de Consiliu Local, boicotată de consilierii PMP

Consilierii PMP au fost puşi la zid în Consiliul Local după ce au anunţat că nu vor participa la vot până când instanţa nu se va pronunţa definitiv şi irevocabil cu privire la legalitatea şedinţei de constituire a Consiliului Local. La ora actuală pe rolul tribunalului Mehedinţi se judecă un recurs al Consiliului Local făcut după ce prima instanţă a decis că trebuei reluat procesul de validare a consilierilor locali: „Este o decizie a instanţei pe care noi o considerăm definitivă-chiar dacă ea este cu recurs- care spune că trebuei reluat procesul de validare a tuturor consilierilor locali.  Dacă instanţa de judecată decide irevocabil şi definitiv că acest proiect trebuie reluat, atunci toate proiectele votate vor fi lovite de nulitate” a fost punctul de vedere susţinut de Narcis Bordea, liderul de grup al PMP.

dsc_0512

Decizia consilierilor PMP de a nu participa la vot a aruncat în aer o serie de proiecte de hotărâri, imposibil de adoptat fără votul a două treimi.  Printre ele alocarea de locuinţe sociale şi dezvoltarea pe un teren al primăriei a unei investiţii de infrastructură a firmei austriece, Strabag: ”Vreau să știe și cetățenii că grupul de consilieri al PMP-ului nu a participat la vot în momentul în care noi alocăm sume importante din bugetul lcal pentru investiții benefice municipiului Drobeta Turnu Severin și aici mă refer la: asigurarea cofinanțărilor pentru depunerea de proiecte europene pentru reabilitare școli și grădinițe în municipiu. Vreau să fie consemnat faptul că din cauza consilierilor PMP, proiectul privnd repartizarea de locuințe sociale pentru 20 de oameni cu probleme nu a fost votat astăzi.  Acest proiect, și mute altele asemenea, nu vor putea fi demarate deoarece este nevoie de votul a 2/3 din consilierii locali” a precizat viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

dsc_0508

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin este blocat acum, pe perioadă nedeterminată în ceea ce priveşte adoptarea hotărârilor care ţin de patrimoniu şi care nu pot fi adoptate fără votul a două treimi: „Dacă peste 5 sau 6 luni, când se va da decizia definitivă privind acest aspect ea va fi una favorabilă, când vom mai putea relua noi toate aceste proiecte de hotărâre? Blocați această activitate o lungă perioadă de timp. Eu cred că normal ar fi să votați iar, dacă instanța decide că nu este legal nu vă va face nimeni nimic. Dar dacă instanța decide că este legal constituit atunci tot ce faceți acum nu face decât să afecteze atât orașul cât și instituțiile, le-a precizat primarul municpiului, Marius Screciu.

dsc_0513

Aşa că, mai au de aşteptat cei care nu au un acoperiş deasupra capului şi urmau să se mute într-o locuinţă socială de la Gura Văii sau Schela, mai are de aştepat şi un proiect important pe care firma austriacă Strabag dorea să îl pună pe picioare la Drobeta Turnu Severin, toate până când consilierii PMP vor hotărî să revină asupra deciziei şi să participe activ la şedinţele de consiliu local.

Reamintim că în data de 30 septembrie, judecatorii au admis cererile formulate de consilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin, invalidati in cadrul sedintei de constituire a consiliului local și au dispus anularea hotărârii cu numarul 2/2016 emisa de consiliul local Drobeta Turnu Severin. Aceasta hotarare se referea la validarea consilierilor locali. In fapt, avocatii casei de avocatura Crudiu si Asociatii, au invocat motive strict politice care au stat la baza invalidarii unor mandate de consilieri. Avocatii au reusit sa ii convinga pe judecatori de faptul ca prin invalidarea fara motiv a trei mandate de consilieri s-a deturnat votul exprimat de severineni in urma alegerilor locale din luna iunie si s-a creat cadrul favorabil pentru constituirea unei alte majoritati politice.

 

3,899 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.