Serbările normalității, la Severin

Agenţia pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi” a dat startul Campaniei Naţionale: „Start – o viaţă de calitate în siguranţă!”. Prin acest proiect îşi propune să crească gradul de conştientizare a tuturor actorilor sociali cu privire la principiile egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi a traficului de persoane la nivel naţional. În acelaşi timp proiectul îşi propune şi să dezvolte mecanisme şi măsuri eficiente, integrate şi sistemice, pentru prevenirea, combaterea, intervenţia şi monitorizarea violenţei domestice şi a traficului de persoane la nivelul ţării.

„Violenţa domestică, traficul de fiinţe umane şi lipsa egalităţii de şanse nu îşi au locul într-o societate normală”, este convingerea de la care au pornit organizatorii evenimentului, „Serbările normalităţii”. În cadrul unei întâlniri moderate de Liana Stanciu, cunoscut om de radio, la Drobeta Turnu Severin s-au readus în discuţie factorii care conduc la inegalitatea socială, dar şi la violenţa domestică şi traficul de persoane: „Violenţa domestică este din păcate o realitate. Vorbim pe de o parte de violenţa fizică-aceasta este cea mai umilitoare-dar vorbim şi despre violenţa verbală, care mie personal mi s-a întâmplat în trafic”, a susţinut la Drobeta Turnu Severin, Liana Stanciu, cunoscut om de radio şi moderator al evenimentului Serbările Normalităţii.

serbarile 4

Adevărul din spatele uşilor ascunse şi o societate fără reacţie în faţa cazurilor de abuz asupra persoanelor vulnerabile, sunt tarele societăţii româneşti pentru care nu s-au găsit încă soluţii concrete:”Violenţa este scea care se petrece în spatele uşilor închise. Femeilor, copiilor le este este teamă, dar în egală măsură şi ruşine să spună ce li se întâmplă, iar de cele mai multe ori ne confruntăm cu abuzuri repetate. Am susţinut că femeile, victime ale abuzurilor, trebuei să aibă întâietate în găsirea unei locuinţe şi a unui loc de muncă, pentru a deveni independente de agresorii lor. Copii trebuie protejaţi şi consiliaţi, pentru că din nefericire, abuzurile la care este supus el în copilărie, vor deveni peste ani de zile abuzurile pe care şi el le va face. ”, a susţinut Georgeta Aprotosoaie, director adjunct al DGASPC Mehedinţi.

„Este responsabilitatea noatsră, a tuturor să ne opunem oricărei forme de abuz” a ținut să precizeze Andrei Stănişoară, subprefect Mehedinţi

Caravana egalităţii de şanse, Serbările normalităţii- se va derula pe parcursul a două zile la Drobeta Turnu Severin. Sâmbătă pe 14 noiembrie, normalitatea va f sărbătorită şi în incita Mall Severin. Deepcentral şi Xonia vor susţine concerte , iar accesul va fi gratuit!

3,000 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.