Severineancă prinsă cu furt de curent electric. Vezi ce pedeapsă riscă.

Sunt şi români care nu duc grija facturilor atunci când vine vorba despre energia electrică pe care o consumă. Este şi cazul unei severinence care a beneficiat de curent electric, dar fără să scoată un leu din buzunar. Femeia se pare că a profitat mult, bine şi ieftin de această facilitate, dar cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, ea a fost prinsă cu mâţa în sac sau mai exact, cu un racord ilegal la reţeau de curent electric.  Jandarmii au fost cei care au descoperit ilegalitatea:

„În cadrul unei acțiuni comune desfășurată miercuri, 26 iulie a.c., în cooperare cu lucrători din cadrul societății Distribuție Energie Oltenia, jandarmii au identificat o persoană care sustrăgea energie, cu ajutorul unei instalații improvizate.

Severineanca de 38 ani folosea în locuința din zona Serpentina Roșiori, o instalație clandestină artizanală conectată direct la rețea, fără ca energia electrică să fie contorizată de către furnizor.

În urma constatarilor, jandarmii au întocmit actele de sesizare, cu privire la faptele de ,,furt de energie electrică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 din Codul penal și folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare faptă prevăzută și pedepsită art. 92 alin.2 din Legea nr.123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale”, se arată în comunicatul remis de I.J.J. Mehedinţi.

Documentele au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor.

 

Voica Briceag

7,813 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.