Severinul, oraș prietenos cu investitorii. Vezi aici ce investiții se vor realiza în perioada următoare

Munca de a convinge un investitor este mai grea atunci când ai în coastă orașe mult mai mari și mai vizibile precum cele din vestul țării. Totuși, un mediu de afaceri prietenos și deschiderea administrației locale către investitori, precum și facilitățile oferite acestora, au făcut ca Severinul să înceapă să recupereze diferențele în acest domeniu. Doar în ultimele două luni, doi investitori au notificat executivul primăriei cu privire la deschiderea a două unități de producție pe teritoriul orașului. Aceștia au venit aici atrași și de facilitățile oferite de autoritatea locală în ceea ce privește concesionarea sau instituirea dreptului de superficie asupra unor terenuri fără licitație, dar cu condiția să creeze minimum 20 de locuri de muncă.

Mediul de afaceri prietenos și buna colaborare a executivului primăriei severinene cu reprezentanții mediului de afaceri, precum și facilitățile oferite au făcut ca, în ultima perioadă, mai mulți investitori să își mute atenția, dar și afacerile în Drobeta Turnu Severin. Spre exemplu, o hotărâre de consiliu local inițiată de Marius Screciu prin care se oferă teren fără licitație publică investitorilor care vor crea minimum 20 de locuri de muncă produce deja efecte, iar două unități de producție se vor înființa în viitorul apropiat:

”Este vorba despre o fabrică de utilaje ecologice a unui investitor italian. Investiția va genera în jur de 30 de locuri de muncă, iar producția va fi exportată în Japonia și în țări arabe. O doua investiție aparține unui mehedințean care va înființa aici  o fabrică de înghețată unde vor lucra aproximativ 50 de persoane” a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

Cele două investiții se vor dezvolta în zona de est a orașului, acolo unde, un om de afaceri din Drobeta Turnu Severin a dezvoltat un adevărat parc industrial, o platformă industrială unde lucrează câteva sute de oameni.

Disponibilitatea forței de muncă, dar și deschiderea autorităților locale către investitori, este un element important, pe baza căruia investitorii iau decizia de a se stabili într-o anumită locație, iar cum în ultima vreme Severinul întrunește ambele condiții, investitorii au început deja să se intereseze pentru dezvoltarea proiectelor de investiții aici:

”Vă pot spune în premieră că am primit o oferă și mai consistentă, aproximativ 1.000 de locuri de muncă s-ar putea crea în viitorul apropiat, tot din partea unei firme care ar dori să ia în superficie un teren pe baza hotărârii de consiliu local care permite concesionarea sau insituirea dreptului de superficie fără licitație publică, dacă acea investiție generează minimum 20 de locuri de muncă. Am avut o primă serie de discuții, urmează ca în perioada următoare să definitivăm” a mai adăugat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

În Drobeta Turnu Severin există la ora actuală două zone industriale importante, zone în care municipalitatea are și terenuri. Este vorba despre zona de est, dar și despre zona de vest, acolo unde se dezvoltă mai multe afaceri. Totodată, primarul Marius Screciu, a mai declarat că, primăria ia în calcul cumpărarea de terenuri, în contextul în care, la acest capitol orașul este deficitar.

 

Voica Briceag

17,698 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.