Severinul riscă să rămână din nou în frig! Gradul de încasare a facturilor de încălzire a scăzut la 60%

Severinenii riscă să rămână din nou în frig, acest lucru fiind posibil după ce gradul de încasare a facturilor pentru energia termică furnizată a scăzut la 60%. Încasările mici ar putea face ca municipalitatea să intre în incapacitate de plată şi să fie în imposibilitatea de a mai furniza căldură:

screciu-cirjan-si-spaet

„Acum, este o situaţie mai specială comparativ cu perioada în care căldura era furnizată de RAAN, şi nu de un serviciu al primăriei.  Noi, riscăm să ajungem la un blocaj dacă nu se vor încasa facturile pentru căldura furnizată. Severinenii trebuie să înţeleagă că e absolut necesar să facă un efort şi să achite la zi facturile de încălzire,, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

„Trebuie să înţelegem că dacă nu se plăteşte nu putem beneficia de acest serviciu. La RAAN era o situaţie, dar această situaţie nu mai există. În momentul acesta avem restanţe foarte mari. Sunt asociaţii care nu au plătit de anul trecut. Oamenii trebuie să înţeleagă că dacă nu plătim acest serviciu, nu vom avea căldură”, a susţinut şi viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan.

Sunt oameni şi oameni, iar în Severin sunt şi asociaţii ale căror datorii sunt inexistente, dar sunt şi asociaţii unde un singur proprietar are 20.000 lei, datorie la întreţinere.

administratori-bloc-intalnire-teatru

Aşa că, dacă gradul de colectare al facturilor nu va ajunge la cel puţin 80% întreg oraşul riscă să rămână fără căldură, sau, se va trece la debranşări punctuale, la asociaţiile care au datorii, iar în frig vor sta deopotrivă bunii şi rău platnicii căci, la ora actuală, sistemul nu permite debranşarea individuală doar pentru cei care au datorii.

Primăria Drobeta Turnu Severin a avut dificultăţi în a furniza căldură în această iarnă către locuitorii oraşului, acest lucru, după ce lucrările la noua  centrală a oraşului nu au fost finalizate. La ora actuală oraşul primeşte căldură de la RAAN după ce s-a reuşit închirierea echipamentelor termocentralei şi repornirea Romg Termo pe păcură, o variantă mult mai scumpă decât cărbunele.

noua-centrala-pornita

Totodată, se lucrează şi pentru finalizarea lucărilor la noua centrală a Severinului, centrală ca va funcţiona în sistem de cogenerare şi care va produce gigacalorie la un preţ de aproximativ 200 lei. Lucările la această investiţie ar trebui să fie gata la începutul lunii februarie.

Voica Briceag

16,238 total views, 1 views today


Niciun comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.