Șimianul, cea mai eficientă dezvoltare a unei comune mehedințene. Vezi aici cum a fost posibil

Șimianul tinde să devină polul dezvoltării județene. În ultima perioadă, comuna situată în imediata vecinătate a municipiului reședință de județ, a cunoscut o dezvoltare rapidă, care se vede în primul rând prin boomul imobiliar al zonei care a făcut ca prețul locuințelor să fie chiar mare decât în Severin. Toate acestea vin pe fondul unei dezvoltări rapide și eficiente a infrastructurii rutiere și a rețelei de utilități publice care au condus la creșterea gradului de confort al populației. În 2018 vor demara noi proiecte de investiții care vor duce la un grad și mai ridicat de confort al celor care locuiesc aici sau își doresc o locuință în Șimian. Sătui de agitaţia oraşului şi dornici de linişte, în ultimii ani, sute de mehedințeni s-au stabilit în Șimian. Comuna se află în imediata vecinătate a capitalei Mehedințiului, iar investiţiile ambiţioase, majoritatea realizate pe fonduri europene, au făcut ca localitatea să iasă din tipar, iar nivelul de trai aici să fie unul ridicat.

În ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult infrastructura de transport precum și rețeua de utilități publice, iar anul 2018 va aduce un și mai ridicat grad de confort locuitorilor, căci, prioritățile au fost deja stabilite:

”În 2018 prioritățile noastre vor fi dezvoltare infrastructurii rutiere și școlile. Avem două școli generale cu clasele I-VIII, una în localitatea Cerneți și una în Șimian care nu au fost reabilitate de foarte mult timp și unde, mai mult decât atât în 2012, când am venit eu primar, nu existau grupuri sanitare în interior, mergeau încă în curte, cele două școli sunt prinse pe PNDL II și vor intra în reabilitare. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, infrastructura este prioritară, iar în acest moment avem în derulare două proiecte în valoare de două milioane euro pe A.F.I.R. ” a declarat Constantin Trușcă, primarul comunei Șimian.

Constantin Trușcă, se numără printre puținii edili care au refuzat să stea cu mâna întinsă la guvern sau la Consiliului Județean pentru a primi banii necesari investițiilor. Primăria și-a câștigat oarecum și independența financiară, folosind cu eficiență fondurile europene pentru care care s-au asigurat că au asigurată partea de cofinanțare ce revine primăriei. 

În Șimian nu s-a pus accent doar pe dezvoltarea infrastructurii de transport și a rețelei de utilități publice. S-a acordat o atenție deosebită și vieții culturale. S-au reabilitat cămine culturale, s-au amenajat spații pentru evenimente în aer liber, iar în acest moment este în procedură de evaluare un proiect prin care se urmărește reabilitare și modernizarea Culei lui Tudor Vladimirescu din Cerneți.

 

Voica Briceag

foto credit: facebook, simian, mehedinti

37,262 total views, 1 views today


Niciun comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.