Sindicaliştii de la mina Husnicioara cer intervenţia ministrului energiei. Află aici motivele

Directoratul Complexului Energetic Oltenia da anunţat că a fost aprobată lista cu cei o mie de salariați care vor fi concediați colectiv. Modul în care a fiost stabilită lista cu cei disponibilizaţi precum şi criteriile care au stat la baza acestei decizii este însă contestată vehement de sindicaliştii de la cariera Husnicioara.

mina husnicioara

Nemulţumirea sindicaliştilor a pornit de la anunţul conducerii CEO Oltenia cu privire la faptul că, au în plan să disponibilizeze încă circa 70 de salariați ai unității, pentru că altfel nu ajung la cei 1000 de disponibilizați pe care i-au prins în planul pentru acest an. Liderii sindicali de la Husnicioara spun că au notificat deja Prefectura Mehedinți, dar și Federației Energetica, care, la rândul lor, să sesizeze Ministerul Energiei.

paul constantinescu

„O să facem toate demersurile necesare în care îi solicităm ministrului Energiei să se sesizeze, să verifice în ce condiții se fac disponibilizările de la CEO, în ce bază sunt disponibilizați oameni de la Husnicioara și pe ce criterii. Am convenit niște criterii care se referă la alte categorii, dumnealui (n.r. manager Sorin Boza) nu găsește modalitatea să-i concedieze pe cei din TESA. S-a gândit să concedieze de la Husnicioara și încalcă niște legi, reguli. Să vedem ce spune ministrul și dacă lucrurile vor continua așa, o să-i dăm în judecată”, a declarat Paul Constantinescu, liderul sindicatului de la Cariera Husnicioara, afiliat la Federația Energetica.

Voica Briceag

4,053 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.