Sindicaliştii din învăţământ cer implicarea prefectului pentru decontarea navetei profesorilor

Sindicaliştii din învăţământ au cerut prefectului de Mehedinţi, Cristinel Pavel, să intervină în privinţa medierii conflictelor dintre cadrele didactice şi primari care refuză în mod sistematic decontarea navetei profesorilor deşi sunt obligaţi prin lege să facă aceste plăţi către profesori: „Cel mai bine ar fi o intervenţie a dumneavoastră pe lângă primari prin care să ajungă la o înţelegere cu şcolile şi să dea aceşti bani cadrelor didactice. Au obligaţia din ordonanţa 83/20115, din bugetul local să achite naveta personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ. ”, a solicitat liderul FSLÎ Mehedinţi, Ionuţ Zoican.  În Mehedinţi, anual zeci de cadre didactice dau în judecată primăriile pentru a-şi recupera banii de navetă. Acestor bani se adaugă şi cheltuielile de judecată astfel încât de multe ori suma plătită de primării este aproape dublă.

DSC_0751

O altă problemă adusă pe agenda reprezentanţilor prefecturii a fost cea cu privire la acţiunile de verificare şi control efectuate de instituţile statului. Subprefectul de Mehedinţi, Andrei Stănişoară, a cerut ca acestea să fie axate mai mult pe prevenţie decât pe amenzi: „Ar trebui respectate reglementările şi legislaţia în domeniu, dar cred că ar trebui să se lucreze fără patos, pentru că din punctul meu de vedere, comercianţii ar trebui să beneficieze de avertisment sau de măsuri în prealabil, iar cei de la ITM sau de la OPC să vină să vadă dacă aceste măsuri au fost respectate sau nu, iar abia după să aplice amenzi.”, a declarat subprefectul, Andrei Stănişoară.

DSC_0747

„E o gamă şi o paletă întreagă de probleme pe care, pe unele încercăm să le corectăm, pe altele să le remediem, dar sunt convins că prin colaborarea pe care o voi avea cu reprezentanţii acestor instituţii, toate probelemele ridicate aici se vor rezolva.”, a declarat Cristinel Pavel, prefect de Mehedinţă.

Totodată, reprezentanţii prefecturii Mehedinţi sunt preocupaţi în această perioadă de organizarea şi pregătirea alegerilor locale din 5 iunie.

 

 

 

 

 

3,661 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.