Sistem electronic de eliberare a bonului de ordine la Direcția de Taxe și Impozite Locale

Aglomerația de taxe și impozite este de acum una ordonată. Municipalitatea a analizat sesizările primite  din partea contribuabililor cu privire la aglomerația și debandada de la această direcție și a luat decizia instalării unui aparat care eliberează bilete de ordine. Așa că, la intrarea în instituție vă aşteaptă de acum un aparat cu touch-screen care îţi pune la dispoziţie mai multe opţiuni, fiecare opţiune pentru altă problemă. Selectezi problema pentru care ai venit, iar aparatul îţi emite un bon de ordine cu repartiţie către un anumit ghişeu, care se presupune că este mai liber.

Primăria a găsit o metodă de a veni în sprijinul cetățenilor care au reclamat aglomerația de la ghișeele direcției de taxe și impozite. Soluția găsită este una simplă, eficientă și experimentată deja de mai multe primării din țară. Este vorba despre un sistem electronic care emite bonuri de ordine. Pe bonul eliberat sunt trecute următoarele informații utile cetățenilor: numărul de ordine pentru domeniul selectat, numerele ghișeelor la care cetățeanul urmează să fie chemat și câte numere de ordine sunt eliberate și neoperate până la acel moment pe domeniul selectat.

Acest sistem electronic este util, modern şi economic și este folosit în întreaga lume. Sistemul electronic este recomandat în special instituţiilor publice sau private care desfăşoară activităţi specifice de relaţii cu publicul, pentru controlul fluxurilor de persoane:

”Mai multe municipii folosesc acest sistem. Dă o notă de civilizație. Nu se mai stă la rând, oamenii nu se mai înghesuie. Au un sistem clar. Își ia bonul, verifică pe ecran când poate intra. Din punctul meu de vedere este un lucru foarte bun și civilizat.”

Prin implementarea acestui sistem, cetățeanul nu așteaptă în picioare la ghișeul solicitat, ci poate aștepta în zonele cu scaune la dispoziția publicului și să urmărească ecranele TV din sală care afișează derularea numerelor de ordine. Numărul de ordine este afișat atât pe plasmele montate la intrare în Sala Ghișeelor, cât și pe panoul led de afișaj aflat deasupra ghișeului la care este distribuit cetățeanul.

 

Voica Briceag

7,072 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.