Situație șocantă în municipiul Orșova. Problema a ajuns și în atenția prefectului de Mehedinți, Cristinel Pavel

Situație șocantă în municipiul Orșova. Problema a ajuns și în atenția prefectului de Mehedinți, Cristinel Pavel

Situație șocantă în municpiul Orșova, acolo unde primarul Marius Stoica, ia decizii halucinante și pe persoană fizică! Mai exact, în plină pandemie de coronavirus, Stoica a spus stop, activității de colectare a deșeurilor de pe domeniul public, de măturare a străzilor și de întreținere a curățeniei. Printr-o adresă trimisă firmei cu care are contract, edilul spune că nu va deconta serviciile. Asta în condițiile în care există un ordin al prefectului care spune altceva. Doar că, acest gest îl poate costa scump pe edil, căci, prefectul județului a precizat ferm că există cadru legal pentru a îndrepta situația, astfel încât, Orșova să nu se transforme într-un focar de infecție.

Foto/arhivă web

 „Atâta timp cât nu au fost stabilite lucrări pentru luna în curs, vă aduc la cunoștință că efectuarea oricăror prestații pe domeniul public: măturat stradal, întreținere curățenie, colectat deșeuri municipale și alte prestații aferente serviciului public de salubrizare, cu plata de la bugetul local, fără acordul meu, în calitate de ordonator principal de credite, nu vor fi recepționate și, în consecință, nu vor fi ordonanțate la plată”

                                                           Sursa: adresa nr. 4469/08/04.2020, primăria Orșova

În acest context, Orșova s-ar transforma într-un focar de infecție, iar ordonanțele militare care impun autorităților locale, respectarea celor mai drastice măsuri în ceea ce privește măsurile igienico-sanitare obligatorii în această perioadă, ar fi călcate în picioare de un primar al unui municipiu. De altfel, pe data de 6 aprilie 2020, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a transmis un ordin către toate primăriile din județ în care se spune, negru pe alb, că

„primăriile sunt obligate să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor abandonatepe terenurile publice”

                                                           Sursa: Ordin nr. 3441/prefectura Mehedinți

În aceste condiții, prefectul i-a reamintit edilului Marius Stoica, faptul că, deciziile halucinante pe care le anunță după bunul plac, vor suport consecințele legii, air în cazuri extreme s-ar putea ajunge chiar la suspendarea din funcție, în contextul în care, Stoica, va persista în luarea unor decizii total în dezacord cu ordonanțele militare în vigoare:

”Din păcate, nu ne mai miră nimic din ceea ce se întâmplă la Orșova. Eu v-aș spune următorul lucru: relația contractuală dintre operator și autoritatea publică locală se desfășoară după anumite clauze contractuale. În rândul nr. 2, aflându-ne în stare de urgență decretată, autoritatea publică locală, respectiv primarul are obligația să asigure continuitatea funcționării tuturor serviciilor comunitare de utilități publice, inclusiv a serviciului de salubrizare. Chestiunile acestea de ambiții personale între primărie și operator nu duc nicăieri decât la o stare de incertitudine și dacă vor continua în maniera asta vom lua măsuri drastice cu autoritatea publică locală, cu primarul, în speță. Cred că vor ajunge la o înțelegere și activitatae de salubrizare se va relua pe doemeniul public, dar să știți că avem la îndemână legislația și putem lua măsuri în consecință care să conducă la nromalizarea situației”, a precizat pentru descoperamehedinti.ro Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți.  

Primarul a declarat pentru jurnalmehedinti.ro: Precizez că aceste activități se vor desfășura doar în baza unei comenzi scrise și în baza unui program bine stabilit de către Primăria Orșova, nu așa haotic cum vrea SC FLORICOLA SA”.

1,157 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.