Sondaj: PSD câștigă alegerile, PNL face Guvenul

A început bătălia sondajelor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cel mai recent sondaj dat publicitatii de Antena3: PSD – 43%  , PNL – 27%, USR – 8%, ALDE – 6%, PMP – 5%, UDMR – 5%, PRU – 3%, ANR – 1%, PRM – 1%, Alții – 1% * Sondajul s-a desfășurat la nivel național cu o participare la vot de 41-44%, iar marja de eroare de plus/minus este de 3%.

Sondajul de mai sus este însă desfiintat de Mihai Motoc, care spune că acesta este o făcătură. Motoc a fost asociat, impreuna cu Mirel Palada, in firma de sondaje CCSB.  „Sondaj Pieleanu ptr Antena 3! Gura pacatosului adevar graieste dar ticalosia ramane. Deci PSD 43 inseamna ca pe corecte e sub 40, PNL 27, deci pe corecte peste 30, USR 8 deci pe la 10, ALDE 6 deci au probleme mari sa faca pragul! Restul sub 5 deci mai intra UDMR doar! Zice de o prezenta de 41℅. Posibila! Concluzie: PSD castiga alegerile, PNL face Guvern! Cu USR si UDMR!, a scris Motoc pe Facebook.

În cursul serii de miercuri, Comisarul a publicat datele reale ale sondajului prezentat vineri seara de Antena3: Prezență la vot: 7.600.000-7.800.000, Intenții de vot: PSD 34-35%, PNL 28-29%, USR 16-18%, ALDE 6-7%, UDMR 6%.

După cum știm din exepriențele anterioare, adevărul este tot timpul, undeva la mijloc. Ciferele pot fi oricând răsturnate, în funcție de prezența la vot dar și de modul în care se vor prezenta partidele în ultima săptămână de campanie electorală. Cert este că a fost anunțat încă un sondaj la începutul săptămânii viitoare, care, după cum spun cei care l-au realizat, ar fi cel mai aproape de adevăr.

sondaj
Sursa Foto: Ziarul Unirea

3,416 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.