Spații de joacă moderne pentru copiii din Drobeta Turnu Severin. 15 astfel de locații, amenajate în urma unui parteneriat între primărie și consiliul județean

Spații de joacă moderne pentru copiii din Drobeta Turnu Severin. 15 astfel de locații, amenajate în urma unui parteneriat între primărie și consiliul județean

Primele trei spații de joacă moderne au fost inaugurate în municipiul Drobeta Turnu Severin. Acestea oferă celor mici un plus de siguranță, căci proiectul a fost gândit special pentru a crește gradul de siguranță al copiilor. Pe de altă parte, în noile locații, accesul adulților va fi limitat. Noile spații sunt moderne și sigure, au suprafața acoperită cu un strat gros de tartan și aparatură modernă.

Cele 15 spații de joacă sunt amenajate pe fonduri alocate de la bugetul consiliului local al primăriei Drobeta Turnu Severin și al Consiliului Județean Mehedinți, în baza unui parteneriat semnat de Marius Screciu și Aladin Georgescu încă de la începutul acestui an.

”Este o investiție în valoare de 5 milioane de lei, derulată cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți. Noutatea acestor locuri de joacă constă în faptul că o mare parte din materialele folosite sunt ecologice, copiii fiind protejați în felul acesta. Toate locurile de joacă vor fi îngrădite cu poartă de acces cu cheie, nemaiexistând posibilitatea să se intre cu animalele de companie. Nici persoanele certate cu bunul simț nu vor putea intra să consume alcool, să tulbure liniștea publică. Va fi un orar de funcționare în intervalul orar 8;00 – 22;00 cu prelungire a programului pe timp de vară. Toată suprafața acestor locuri de joacă va fi acoperită cu tartan (cauciuc) și nu cu nisip așa cum au existat până acum. De altfel, locurile de joacă vor fi printre cele mai moderne și frumoase din țară” , a spus Marius Screciu, primarul, municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cele 15 locuri de joacă vor fi construite în următoarele zone:

1. Str. Păcii-Kogălniceanu-Danubius. Suprafață: aproximativ 434 mp
2. Aleea Crinilor, Bl.N5 – N4-P6. Suprafață: aproximativ 383 mp
3. Str. Privighetorilor Bl. T1-T2. Suprafață: aproximativ 358 mp
4. Parc Cildro. Suprafață: aproximativ 273 mp
5. Str. I.C Brâncoveanu, Bl. 15-16. Suprafață: aproximativ 269 mp
6. Str. Adrian/Debarcader. Suprafață: aproximativ 232 mp
7. Zona parc Lozan. Suprafață: aproximativ 222 mp
8. Str. Iuliu Maniu / Independenței, Bl. 1-2. Suprafață: aproximativ 148 mp
9. Str. Topolniței / N. Cernăianu. Suprafață: aproximativ 114 mp
10. Zona Parcul Tineretului. Suprafață: aproximativ 936 mp
11. Scoala Generală nr. 15 / Strada Păcii, Bl. XE2. Suprafață: aproximativ 940 mp
12. Zona Pacea – Pt. Lucian, bl G2. Suprafață: aproximativ 219 mp
13. Schela (Școala Generală nr. 5). Suprafață: 449 mp
14. Str. Cicero – Peco Flora, bl. XF9. Suprafață: aproximativ 202 mp
15. Zona ANL. Suprafață: aproximativ 400 mp

 

Voica Briceag

1,104 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.