Spitalul Județean de Urgență intră în reabilitare

Etajul V al spitalului judeţean de urgenţă din Drobeta Turnu Severin urmează să fie evacuat în cel mai scurt timp. Aici vor începe în curând ample lucrări de reabilitare şi modernizare, destinate relocării aici a secţiei de oncologie. Secţiile de chirurgie şi ortopedie infantilă, care funcţionează acum acolo vor fi mutate din această locaţie la etajul I în saloanele secţiei de oftalmologie.

spital

Pentru aceste modernizări au fost alocate 8 miliarde lei vechi. În contul sumei se vor reabilita saloanele şi se va aduce mobilier nou. „Secţia de oncologie are mari probleme deoarece este împrăştiată pe două etaje cu saloane împrumutate de la alte secţii şi este o secţie care deja este supraglomerată. Am considerat că este de bun augusr să îi mutăm într-un singur loc şi să le oferim condiţii decente pentru că sunt o secţie de care are nevoie populaţia judeţului Mehedinţi.”,a precizat Victor Maliborschi, managerul spitalului judeţean.

Suplimentarea paturilor pentru secţia de oncologie este o ncesitate întrucât, „Este o secţie aglomerată, surpasolicitată, iar după modernizări vom avea condiţii atât pentru pacienţii noştri cât şi pentru cei care fac tratament de zi- vin de la domiciliu, îşi fac tratamentul şi se întorc acasă. Personalul mediu este suficient, de personal medical ar mai fi nevoie suntem decât doi medici, avem medici la specializare şi de la anul ne vor mai veni doi medici.” a declarat şi Radu Egher, medic oncolog

Pentru executarea lucărilor de modernizare de la bugetul Consiliului Judeţean a fost alocată suma de 8 miliarde lei. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare, iar până la sfârşitul anului medicii susţin că acestea vor fi finalizate, iar secţia de oncologie relocată aici.

3,345 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.