Sprijin pentru încălzirea locuințelor! Vezi aici în ce condiții poate fi obținut!

Românii care nu îşi permit să îşi plătească integral costurile de întreţinere în această iarnă trebuie să ştie că pot beneficia și în iarna 2017-2018 de ajutoare de căldură, de la primărie. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, în perioada noiembrie 2017 – martie 20178, pe bază de cerere însoțită de actele doveditoare privind componența familiei şi veniturile acesteia.

Sezonul rece bate la ușă, iar reprezentanții primăriei Drobeta Tunru Severin au început să se pregătească de distribuirea ajutoarelor de încălzire pentru cei defavorizați. Pe de o parte, municipalitatea face calcule pentru a menține prețul gigacaloriei pentru populație la același nivel ca și în iarna anului trecut. Pe de altă parte, severinenii cu venituri mici mai pot primi un ajutor la încălzire.  În acest sens, consumatorii vulnerabili trebuie să se adreseze primăriilor până la mijlocul lunii octombrie. Pentru a obține ajutoarele, solicitantii trebuie să îndeplineasca anumite conditii:

”Avem mai multe tipuri de combustibil pentru care se acordă aceste ajutoare de încălzire. Vorbim aici despre un ajutor bănesc pentru cei care folosesc energia termică livrată în sistem centralizat, acest tip de sprijin finanaciar va fi oferit odată cu luna noiembrie atunci când va fi pornită furnizarea de căldură către populație. În ceea ce privește acordarea de sprijin financiar pentru cei care se încălzesc cu gaze, energie electrică sau lemne, cererile vor fi depuse la direcția de asistență socială odată cu începutul lunii octombrie,” a precizat pentru descoperamehedinti.ro Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Dr. Tr. Severin.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă pe baza următoarelor documente:

  1. Cerere şi declaraţie pe proprie răspundere, însoţită de documente doveditoare;
  2. Documente de identitate titular şi membrii ;
  3. Copie factură sistem de încălzire folosit
  4. Adeverinţă de la Asociaţia de Proprietari din care să rezulte numele, prenumele, CNP-ul persoanelor înregistrate în cartea imobilului şi care figurează la cotele de întreţinere. 

În primul rând, subvențiile se acordă familiilor al căror venit pentru fiecare membru nu depășește 786 de lei, în cazul celor care utilizează energie termică în sistem centralizat. Persoanele singure care folosesc aceeași sursă de încălzire vor primi subvenție dacă venitul lor nu depășește 1.082 de lei pe lună. De asemenea, cei care folosesc ca principală sursă de încălzire gazele naturale, cărbunii, lemnele, combustibilul petrolier sau energia electrică vor primi ajutor de încălzire doar dacă nu depășesc venitul lunar de 615 lei pe persoană.

Voica Briceag

8,750 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.