Ștafeta Veteranilor INVICTUS ajunge și la Drobeta Turnu Severin. Vezi aici când

În aceste zile se desfășoară ediția a 5-a a ștafetei veteranilor INVICTUS, prin care în alergare sau pe bicicletă se urmărește promovarea valorilor naționale, cinstirea veteranilor militari de azi și de ieri, răniți în teatrele de război. În acest an ștafeta traversează, în premieră, municipiul Drobeta Turnu Severin, unde va poposi joi seară.

„Ștafeta Veteranilor” este un eveniment comun militar și civil, bazat pe ștafeta la care participă peste 200 maratoniști și bicicliști, care parcurg peste 3.300 km. Participanții la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a arăta respectul lor față de eroismul și jertfa acestora.

Activitatea se desfășoară până în 25 octombrie și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Timișoara, Tulcea și Giurgiu, si se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei.

Ștafeta veteranilor INVICTUS a pornit joi, 11 octombrie, la ora 7.00 de la Caransebeș spre Drobeta Turnu Severin, iar joi este întâmpinată în Parcul Drăgălina, între orele 18 și 19 de către sportivi, antrenori, cadre militare, oficialități locale.

 

Voica Briceag

3,089 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.