Susține inițiativa locală! ”Mierea lu’ Petrică”, brand mehedințean de succes!

În an centenar, descoperamehedinti.ro vă invită să descoperiți și să susțineți inițiativele locale, iar în sensul acesta vă prezentăm branduri locale de succes. Deschidem seria acestor prezentări cu ”Mierea lu’ Petrică”. Afacerea a fost înființată de Petrică Vlăduți, un tânăr ambițios din comuna Bălăcița. A început să facă apicultură de la vârsta de 19 ani, iar începuturile nu au fost deloc ușoare, dar au fost însă extrem de ambițioase. Afacerea a pornit-o cu 24 de stupi, iar astăzi a ajuns să aibă 240 de familii de albine și propria linie de ambalat mierea pentru a nu mai fi nevoit să vândă prin procesatori.

Pentru a avea propria linie de ambalare a mierii, Petrică a accesat un proiect cu finanțare europeană în valorea de 15.00 euro. Banii i-a folosit pentru a cumpăra aparatul pentru ambalarea mierii la pliculeț și borcan.

Mierea de albine produsă și ambalată la Bălăcița costă 40-45 de bani pliculețul de 15 grame și 35 de lei un borcan de un kilogram de miere de salcâm.

Așadar, susțineți inițiativa locală și căutați pe rafturi produsele realizate în județ. Susțineți astfel un antreprenor din județ, care susține la rândul său, locuri de muncă și bugetul local prin taxele și impozitele pe care le plătește.

 

Voica Briceag

 

2,482 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.