Targul Veterani si cel de la Cerneti, singurele locatii autorizate pentru sacrificarea mieilor de Pasti

Locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin îşi vor putea cumpăra miei de Paşti direct de la fermieri! Acest lucru după ce au fost îndeplinite toate condițiile în vederea autorizării provizorii a târgului Veterani pentru sacrificarea mieilor. Primarul Marius Screciu a făcut demersurile pentru obţinerea unei derogări de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară:

”Au fost luate toate măsurile igienico sanitare pentru autorizarea târgului Veterani pentru sacrificarea mieilor de Paști. Târgul va fi deschis în perioada 22-27 aprilie”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

”Târgul din Veterani va fi autorizat provizoriu pentru sacrificarea mieilor în perioada 22-27 aprilie. În târg vor intra doar mieii crotaliați care vor avea certificate și documente sanitar veterinare și lanțul alimentar. Au fost depuse doar cereri de autorizare a târgurilor din Mehedinți în vederea sacrificării mieilor de Paști, târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin și târgul de la Cerneți ”, a precizat Tiberiu Ecobici de la Direcția Sanitar Veterinară.

Producătorii vor avea la dispoziţie asomatoare pentru sacrificarea mieilor precum şi apă curentă, iar taxa plătită pentru fiecare mile sacrificat va fi și anul acesta tot în valoare de patru lei.

 

Voica Briceag

3,792 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.