Trainiştii, performeri la olimpiada internaţională de matematică din Sankt Petersburg

Trei elevi ai Colegiului Naţional Traian au reuşit să obţină premii importante pentru judeţul Mehedinţi la olimpiada de matematică organizată în Rusia, la Sankt Petersburg. Trainiştii reuşesc astfel să menţină vie tradiţia celei mai prestigioase unităţi de învăţământ a judeţului care încurajează participarea elevilor la competiţii internaţionale.

„Olimpiada de la Sankt Petersburg din Rusia se organizează de doi ani şi este un concrus în cadrul căruia elevii Colegiului Naţional Traian au obţinut în fiecare an, trei merituase premii. Anul acesta, premiile vin după o muncă susţinută, căci iniţial au fost 6000 de participanţi din 15 ţări. ”, a declarat Manuela Prajea, directorul Colegiului Naţional Traian şi profesor de matematică.

traianisti

Marghescu Bogdan, unul dintre premiaţii olimpiadei de matematică a declarat că, premiul obţinut vine în urma: „Multor ore de studiu, căci dacă vrei performanţă, nu o poţi obţine fără efort.”

bogdan nuica

Nuică Mihai Călin este un alt premiat la olimpiada de matematică din Rusia, şi a avut posibilitatea să experimenteze diferenţele dintre sistemul românesc de învăţământ comparativ cu cel din Rusia:”În general ei la matematică au foarte multe probleme de gândire şi de logică pe când la noi, se pune foarte mult accent pe teorie, pe practică şi pe calcule.” , a declarat acesta pentru redactorii descoperamehedinti.ro.

De-a lungul anilor, absolvenţii Colegiului Naţional Traian au avut un cuvânt greu de spus în dezvoltarea României moderne. Printre absolvenţii Traianului îi regăsim pe Gheorghe Ionescu Şişeşti, Petre Sergescu,  Şerban Cioculescu şi pe Ştefan Odobleja. De asmenea şase miniştri din guvernele României au fost absolvenţi ai liceului Traian. Ultimii au fost Ecaterina Andronescu la educaţie şi Mihai Stănişoară, la apărare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi au oferit premii şi dimplome deopotrivă pentru elevii şi profesorii care i-au pregătit.

lampadin

4,237 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.