„Trenul Aducerii Aminte” va poposi în gara Dr. Tr. Severin

La 1 decembrie 2015, cu ocazia Zilei Naţionale, Trenul Regal va efectua, în mod simbolic, un itinerariu numit „Trenul Aducerii Aminte”. Având la bord Familia Regală, trenul va reface traseul Turnu Severin – Bucureşti, ca un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în ţară.

DSC_0113

La 8 mai 1866, Principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. La 10 mai, Principele Suveran intra în Capitală, iar la 29 iunie era adoptată Constituţia în care, pentru prima oară în istorie, ţara noastră era denumită „România”.

Anul acesta, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţoţi de Principesa Maria, vor parcurge, la bordul Trenului Regal, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Dâmboviţa, încheind călătoria la Bucureşti.

FAMILIA REGALA

„Trenul Aducerii Aminte” se va opri în Gara Turnu Severin luni, 30 noiembrie 2015, la ora 15.30. Cu Trenul Regal vor sosi în capitala judeţului Mehedinţi Alteţle Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria. Toţi cei care vor dori să întâmpine Familia Regală şi să vadă Trenul Regal în gara oraşului lor sunt bineveniţi.

De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara Turnu Severin, în aceeaşi zi între orele 16.30 – 21.00.

TRENUL REGAL

În cursul după-amiezii şi serii de luni, 30 noiembrie, Familia Regală va participa la întâlniri cu reprezentanţii autorităţii locale, cu oameni de cultură şi artă, precum şi cu aaţi reprezentanţi ai comunităţii mehedinţene.

Este în tradiţia Familiei Regale folosirea călătoriei cu Trenul Regal pentru un scop social, cultural, educaţional sau caritabil. Anul acesta, în urma tragicului incendiu din Capitală, în care un mare număr de tineri şi-au pierdut viaţa sau au fost grav răniţi, Familia Regală a decis să organizeze, pe durata călătoriei cu Trenul Aducerii Aminte, un eveniment dedicat strângerii de fonduri. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu companii medicale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Proiectul medical căruia fondurile îi sunt destinate va fi anunţat în scurt timp.

tren_regal 2

Amintim că în anii treciţi, în Trenul Regal, au fost invitaţi să călătorească scriitorii români (Scriitori pe Calea Regală), elevi olimpici, vârstnici care beneficiază de programul Niciodată singur al Fundaţiei Principesa Margareta a României, copii, precum şi membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Trenul Regal va pleca, în dimineaţa de 1 decembrie 2015, din Gara Turnu Severin, la ora 8.30. Accesul publicului şi al presei este liber în toate gările unde Trenul Regal va opri.

CAROL 1

 

Voica Briceag

9,061 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.