Un primar mehedinţean are de gând să ceară desfiinţarea liceului din comună! Vezi aici de ce

În Mehedinţi sunt două licee în care niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic “Halânga” şi Liceul Teoretic ”Gheorghe Ionescu Şişeşti”, unităţi şcolare care continuă să rămână în topul celor mai slabe licee din judeţ. Lipsa promovabilităţii ridică mari semne de întrebare cu privire la activitatea educaţională desfăşurată în cele două unităţi de învăţământ şi stârneşte revolta, dar mai ales dezamăgirea celor care fac eforturi pentru ca actul de învăţământ să se defăşoare în condiţii ireproşabile deopotrivă pentru dascăli, dar şi pentru elevi.

Primarul comunei Şişeşti, spre exemplu, a luat public atitudine faţă de cele întâmplate, mai ales în contextul în care, nici la evaluarea naţională lucrurile nu au stat mai bine. Pe pagina sa de facebook, primarul comunei Şişeşti, şi-a revărsat năduful şi nemulţumirile şi a anunţat că are de gând să înceapă demersurile pentru desfiinţarea liceului din localitate:

„Acum 2 săptămâni a fost primul episod, acum a fost cel de-al II-lea! Pentru cadrele didactice din cadrul Liceului Gheorghe Ionescu Şişeşti cred că a le spune RUŞINE e prea mult! Capacitate 0 elevi care au obţinut o medie de 5, Bacalaureat 0 elevi care au obţinut promovarea! Atunci, întreb, de ce se mai prezintă aceşti dascăli, dacă putem să le mai spunem dascăli la liceul teoretic Gheorghe Ionescu Şişeşti? Doar ca să le plătim navete din banii localnicillor, doar să o ia la fugă la ora 14 spre microbuzul pus la dispoziţie gratuit ca să vină şă-si ridice salariile? Doar ca să lucreze 4 zile pe săptămănă a câte cel mult 5 ore /zi? Deh, sunt dascăli navetişti şi le trebuie 3 zile libere pe săptămână, nu doar sâmbăta şi dumineca! Să nu îi intereseze că sunt uşi sparte, ferestre distruse, să le solicite elevilor să nu mai vină în ultimele 2 săptămâni la şcoală? Dorim să ne arate cum au promovat aceşti elevi, ca noi, comunitatea din Şişesti să putem să-i primim cu braţele deschise, pe banii noştri din nou să mai „termine” o generaţie! Nu tu activităţi culturale, nu tu activităţi educative gen Prietenii Pompierilor, Prietenii Circulaţiei, Prietenii Naturii etc, doar ştatul de plată! Cred că a venit momentul ca acestor dascăli să li se închidă uşa la liceul din Şişesti prin retragerea susţinerii de către comunitatea locală, a Consiliului local a funcţionării acestei unităţi care să mai poarte numele ilustrului fiul al satului! Promit că voi începe demersurile către I.S.J. Mehedinţi, Consiliului Judeţean Mehedinţi, Instituţia Prefectului ca această unitate să revină la rang de şcoală generală! Nu credeam că, acum 20 de ani, când mergeam prin satele învecinate să conving părinţii să înscrie elevii la Şişeşti, că se va ajunge aici! Vina o poartă părinţii, elevii dar în primul rând dascălii care nu fac cinste acestei unităţi! Cred că titularizarea, pentru unii dintre ei, înseamnă prea mult, înseamnă distrugerea viitoarelor şi actualelor generaţii” şi-a încheiat primarul mesajul virulent adresat dascălilor de la liceul din comună.

 

Voica Briceag

7,226 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.