”Viitorul fondurilor europene de coeziune”, tema dezbaterii organizată la Bruxelles. Vezi aici punctul de vedere al Mehedințiului

O delegație din Mehedinți, condusă de președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, participă în această perioadă la o serie de întâlniri cu oficiali ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene. ”Viitorul fondurilor europene de coeziune” a fost tema dezbaterii organizată la inițiativa europarlamentarului PSD, Victor Negrescu, în cadrul căreia vocea Mehedințiului s-a făcut auzită prin prezentarea susținută de Aladin Georgescu. Atragerea de fonduri europene sau guvernamentale este o preocupare permanenta a autorităților județene, iar acest demers este susținut și de experiența pe care primarii au căpătat-o în atragerea acestor fonduri, a susținut Aladin Georgescu:

aladin si corina cretu

”Experiența dobândită de aleșii locali ai Mehedințiului în atragerea de fonduri europene în perioada exercițiului financiar 2007-2013 ar trebui să fie un câștig pentru noi și am constatat lucrul acesta în Mehedinți, pentru că sunt mulți primari care au întocmit Studiul de Fezabilitate, sunt mulți care au alergat pur și simplu să depună cereri de finanțare căci este o cursă contratimp să depunem cereri de finanțare, mai nou pe P.N.D.R. , pe fonduri guvernamentale- am depus foarte multe cereri de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, program derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, ” a declarat la Bruxellles președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Comisarul european pe politica regională, Corina Crețu, a sustinut punctul de vedere exprimat de președintele Consiliului Județean Mehedinți cu privire la experiența edililor în ceea ce privește atragerea de fonduri de orice tip. Aceasta a prezentat și celelalte instrumente pe care reprezentanții autorităților locale le au la îndemână în ceea ce privește finanțarea obiectivelor de lucrări de pe raza comunităților pe care le conduc:

”Pentru noi este foarte important ca acești oameni care au căpătat experiență în folosirea și accesarea fondurilor europene să lucreze în continuare. Vă invit să folosiți toate instrumentele pe care le aveți la dispoziție și aici vorbesc despre fondurile europene, fondurile guvernamentale, fondul de dezvoltare rurală, fondul suveran, precum și fondul de investiții strategice.”

Fondurile europene transfrontaliere sunt un instrument de finanțare de care Mehedințiul a profitat la maxim. De asemenea, Programul Operațional Regional este unul dintre cele mai accesate programe de care edilii mehedințeni pentru dezvoltarea comunităților.

Voica Briceag

3,543 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.