Viorel Palașcă: ”Trei instituții sunt responsabile pentru situația termoficării din Severin”

Viorel Palașcă, președintele ALDE Mehedinți, a vorbit depre problema termficării orașului, astăzi, într-o conferință de presă. Deputatul consideră că vinovate pentru situația prezentă sunt 3 insituții: Guvernul României, Primăria și Consiliul Local: ”Eu, ca cetățean, aștept în primul rând fapte și nu vorbe. Consider că se vorbește mult prea mult pe tema termoficării și se face mult prea puțin. Consider că pentru rezolvarea acestei probleme trebuie ca cele 3 instituții responsabile să-și facă datoria: Guvernul României, Primăria și Consiliul Local. Guvernul României are obligația de a asigura alocațiile necesare pentru buget în vederea asigurării stocului de combustibil.

De asemnea, președintele ALDE Mehedinți îl acuză pe primarul municipiului, Marius Screciu, de faptul că acesta ar fi un ”agent electoral” pentru Partidul Național Liberal și îi sugerează că ar trebui să se implice singur pentru a rezolva problema termoficării municipiului: ”Eu îl rog pe domnul primar să ne ofere o soluție și mai ales o dată când Severinul va beneficia de căldură. Cred că trebuie date explicații clare referitor la ce se întâmplă cu noua centrală, cum s-a ajuns la licitație, care au fost condițiile la licitație și, mai ales, cum se derulează contractul firmei Alfa Ground cu primăria. De asemenea vreau să-i spun primarului că are suportul cetățenilor, ușile le poate deschide la București datorită nevoii cetățenilor de căldură și nu are nevoie de ajutorul Partidului Național Liberal pentru a rezolva această problemă. Într-un moment de criză cum este cel din Drobeta Turnu Severin, domnul primar nu trebuie să se transforme în agent electoral pentru un anumit partid politic, nu trebuie să facă un compromis cu ei pentru a rezolva căldura în Turnu Severin deoarece are suportul nostru, al cetățenilor.”

dsc_0113

În același timp, în opinia sa, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin ar fi unul dintre cei mai mari vinovați deoarece au abordat problema termoficării mult prea târziu:  A treia instituție responsabilă este Consiliul Local – aici s-a pierdut startul alimentării cu energie termică în Severin. Timp de două luni, în iulie și august, în consiliul local în loc să se discute această problemă și să se găsească o soluție, s-a discutat despre cum să se invalideze consilieri, cum să se facă plângeri și întâmpinări pe la judecătorie pentru a rezolva niște problemee de invalidări pe care tot ei le-au generat și așa mai departe. Dacă ar fi demarat mai devreme discuțiile privind termoficarea probabil că nu am mai fi pierdut acum timp cu soluționarea contestațiilor în plin sezon rece.” a declarat în cadrul conferinței de presă, Viorel Palașcă.

7,907 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.