Virgil Popescu: „Nu este niciun motiv să nu se furnizeze căldură de duminică seara!”

În prima zi de campanie electorală, liberalii nu au renunţat la temele administrative în favoarea subiectelor  politice! Nu se poate vorbi despre campanie electorală şi despre alegeri, în contextul în care, Severinul nu are nici apă caldă şi nici căldură, este declaraţia făcută de liderii PNL Mehedinţi care în prima zi de campanie au dorit să vină cu o serie de precizări pe acest subiect: „La Termo Halânga, cazanele sunt funcţionale, trebuie doar să apăsăm pe buton. Aseară a venit şi marşuta cu păcură de 1200 tone din rafinăria de la Petro Brazi. Tot ieri (n.r. joi, 10.11.2016) cred că s-au terminat reparaţiile la acea avarie majoră care era pe conducta principală în zona colegiului universitar. S-au făcut probe la circuitele secundare din apartamente.  Practic, nu văd ce ar mai sta în calea pornirii duminică, pe 13 noiembrie a termocentralei de la Halânga. ”a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă Virgil Popescu, preşedintele PNL mehedinţi.

dsc_0556

Aşa că, după cele precizate de liberali, nu ar fi nicio scuză pentru municipalitate să nu dea drumul la căldură încă de dumincă, în contextul în care toate aranjamentele sunt făcute, urmând ca în zilele următoare să se semneze şi contractele de furnizare între asociaţii şi S.P.A..E.T., dar şi între agenţi economici şi persoane fizice şi serviciul de termoficare. De rezolvat ar mai fi o problemă spinoasă- şi anume alocarea financiară de la guvern pentru achiziţia de păcură şi pentru a se acoperi subvenţia astfel încât populaţia să nu plătească un preţ prea piperat: „Avem garanţia că la rectificarea care va avea loc, cel mai probabil pe 15 noiembrie va fi asigurată suma necesară trecerii întregii perioade de iarnă, este vorba despre suma necesară achiziţionării păcurii pentru întreaga perioadă de iarnă. În conturile primăriei nu sunt bani pentru achiziţia păcurii decât până la mijlocul lunii decembrie. Este o altă problemă rezolvată de către liberali.”a precizat şi Marius Bălu, candidat la Senat.

dsc_0563

Tot liberalii au fost cei care l-au somat cumva public pe Marius Screciu să dea verde pentru repornirea termocentralei de la Halânga: „Eu cred şi sper ca primarul să fie alături de mine şi de data aceasta şi să pornească termocentrala duminică pe 13, căci dacă o va porni luni, 14 sau marţi 15 noiembrie, credeţi-mă că o va face doar pentru a-mi arăta mie că duminică pe 13 nu se poate porni, căci din punct de vedere tehnic, nu se mai întâmplă nimic care să întârzie pornirea cazanelor de la termocnetrală.” a mai susţinut liderul liberal, Virgil Popescu.

„Nu liberalii au creat această problemă, dar în mare parte liberalii, o rezolvă. Am văzut că unii spuneau că Marius Screciu este agent electroal al PNLului. Primarul Screciu a spus adevărul. El a fost lăsat absolut singur de către partidul său în demersurile de a rezolva acaesată problemă a Severinului.” a adăuga şi senatorul, Marius Bălu.

Rectificarea bugetară care ar aduce în conturile primăriei severinene cele aproximativ 19 milioane lei pentru a trece cu bine această iarnă va avea loc pe 15 noiembrie. Dacian Cioloş a precizat în repetate rânduri că situaţia Severinului nu îi este necunoscută şi că va ţine cont de solicitări la rectificarea bugetară.

 

8,081 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.